Plzeň naplňuje koncepci, mimo jiné navyšuje kapacitu komunitních bytů

Plzeň navýší kapacitu komunitních bytů, 11 nových jednotek buduje v nástavbě domu seniorů U Jam. Projekt za téměř 18 milionů korun, který je výhradně financován z prostředků města, by měl být dokončen v červnu letošního roku.

Jarní servisní akce AUTO CB

Další byty zvláštního určení město plánuje postavit v lokalitě Zátiší, na projekt je již zpracována dokumentace k územnímu řízení. Plzeň těmito opatřeními naplňuje svou koncepci sociálního a dostupného bydlení, kterou má zpracovánu na roky 2016 až 2020.

„Předpokládáme, že kromě seniorů budou v lokalitě Zátiší zastoupeny i další cílové skupiny, tedy samoživitelé a samoživitelky, osoby zdravotně postižené, osoby odcházející z dětských domovů či pěstounské péče a další,“ přiblížila Eva Herinková, náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí.

Z dalších návrhů uvedených v koncepci město aktuálně také připravuje vybudování výtahu v rámci rekonstrukce bytových domů v Plachého ulici číslo 44 a 46, byty v těchto domech nabídne seniorům, kteří se ocitli v bytové nouzi. „Co se týká našich městských domů v Plachého ulici, počítáme tam také s tím, že v domě číslo 48 bude realizováno dostupné bydlení určené pro samoživitele s nízkými příjmy,“ uvedl radní David Šlouf, který má na starost správu městských nemovitostí.  Všechny bytové domy města v Plachého ulici by měly být postupně rekonstruovány. Na konci loňského roku bylo zahájeno výběrové řízení na realizaci rekonstrukce Plachého 44 – 48, vyčleněno na akci je 40 milionů korun.

Město Plzeň také začne v nejbližších týdnech realizovat svůj projekt Pilotní testování koncepce sociálních bydlení v Plzni, získá na něj podporu z Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky ve výši zhruba 13 milionů korun. Projekt potrvá 36 měsíců, předpokládá posílení magistrátního odboru sociálních služeb o čtyři další zaměstnance a jeho předmětem je zejména intenzivní sociální práce v oblasti sociálního bydlení a prevence ztráty bydlení, zpracování analýz a podpůrných metodických materiálů potřebných pro aktualizaci Koncepce sociálního a dostupného bydlení statutárního města Plzně na roky 2016 – 2020. „Cílem projektu je zajištění dostupnosti nesegregovaného bydlení osobám žijícím na území města Plzně, které jsou ohroženy ztrátou bydlení nebo vynakládají nepřiměřeně vysoké množství příjmů na bydlení, tedy vytvoření funkčního systému sociálního bydlení, včetně odzkoušení nové metodiky sociální práce s klienty,“ doplnila Alena Hynková, vedoucí zmíněného odboru.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka