Plzeň obdrží dotaci na zateplení dvou mateřských škol

Dotaci ve výši 3,8 milionu korun obdrží město z prostředků Operačního programu Životní prostředí na zateplení 63. mateřské školy v ulici Karla Steinera 25.

Cílená propagace v Plzni

Celkové náklady na projekt jsou 9,292 milionu korun. Přijetí dotace schválili zastupitelé. Schválili rovněž přijetí dotace 1,329 korun na zateplení 70. mateřské školy v ulici Waltrova 26, kde celkové náklady představovaly 3,324 milionu korun.

Zateplování 63. MŠ se začalo provádět letos 1. června, dokončeno by mělo být do 30. září. Projekt zateplení 70. MŠ byl realizován od září do prosince 2017.       

„Projekty řeší energeticky úsporná opatření, která spočívají v zateplení obvodového a střešního pláště budov, výměně otvorových výplní a větrání prostor vzduchotechnickou jednotkou s rekuperací, tedy jednotkou se zpětným získáváním tepla,“ uvedl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Doplnil, že v nákladech jsou zahrnuty kromě realizace také náklady na přípravu stavby, mimo jiné na zpracování projektové dokumentace a energetického posudku.

Ekonomický náměstek dodal, že na úhradu nákladů před přijetím dotace využilo město formou předfinancování prostředky Fondu Města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka