Plzeň opět zaplatí prodloužení provozní doby v mateřinkách

Radní města Plzně souhlasili s tím, že město opět poskytne obvodům peníze na prodloužení provozní doby v jimi určených mateřských školách pro celý letošní rok.

Cílená propagace v Plzni

Díky podpoře města tak zůstane zachována možnost rodičů vyzvedávat odpoledne děti i po 16. hodině, kdy město hradí provoz do 16:30, další případné prodloužení provozu je finančně zajištěno obvody. Pokud návrh schválí zastupitelé, dostanou obvody na prodloužení provozní doby celkem 2,411 milionu korun.

„Poprvé jsme takto vyhověly požadavku obvodů v roce 2016. Zájem o prodloužení provozní doby ve vybraných mateřinkách zůstává, proto chce město v podpoře pokračovat. Peníze jsou využity z rezervy našeho odboru školství, mládeže a tělovýchovy,“ uvedla radní pro oblast školství Lucie Kantorová. Na území města Plzně funguje 40 mateřských škol, jež jsou v kompetenci městských obvodů, prodlouženou provozní dobu má 31 z nich.

Rozdělení konkrétních částek na jednotlivé školky je v kompetenci obvodů podle skutečných potřeb mateřských škol. Finanční prostředky mohou být použity pouze na platy a náklady s nimi související. Spuštění prodloužené provozní doby je plně v kompetenci ředitelky mateřské školy, musí garantovat plné organizační zajištění a teprve poté může být systém realizován. Rovněž, pokud bude ředitelce školy zajišťující prodloužený provoz známo, že v konkrétní den nikdo z rodičů nebude službu využívat, je v její kompetenci ji v tento den neposkytnout a nečerpat tak finanční prostředky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka