Plzeň podala dovolání ve sporu se společností Amádeus Real kvůli komplexu Corso

Plzeň podala k Nejvyššímu soudu České republiky dovolání, a to v souvislosti se sporem, který s městem vede společnost AMÁDEUS REAL, a. s.

Cílená propagace v Plzni

Ta žaluje Plzeň kvůli podle jejího názoru zmařené investici, a sice neuskutečněné výstavbě obchodního komplexu Corso v lokalitě po bývalém kulturním domě v centru. AMÁDEUS REAL, a. s. chce po městu jako náhradu škody zaplacení částky ve výši 1,853 miliardy korun. 

Vloni 4. května vydal Okresní soud Plzeň-město jako soud první instance rozsudek, kterým žalobu společnosti na zaplacení částky zamítl. Městu tehdy soud přiznal náhradu nákladů právního zastoupení v plném rozsahu. Proti uvedenému rozsudku okresního soudu podal investor (žalobce) odvolání ke Krajskému soudu v Plzni. Krajský soud v Plzni dne 26. června 2017 vydal usnesení, kterým rozsudek okresního soudu zrušil a věc mu vrátil k dalšímu řízení. 

„Dne 27. září 2017 podalo statutární město Plzeň proti usnesení Krajského soudu v Plzni dovolání k Nejvyššímu soudu České republiky prostřednictvím Okresního soudu Plzeň-město. V dovolání statutární město Plzeň navrhuje, aby dovolací soud rozhodnutí Krajského soudu v Plzni změnil tak, že se rozsudek Okresního soudu Plzeň-město potvrzuje, případně, pokud neshledá podmínky pro tento postup, aby usnesení Krajského soudu v Plzni zrušil a vrátil mu věc k dalšímu řízení,“ vysvětlil Dominik Tomášek, vedoucí Odboru právního a legislativního Magistrátu města Plzně. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.10.2017 06:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka