Plzeň podpoří činnost Divadla pod lampou, uvolní z přebytku 1,5 milionu korun

Město Plzeň poskytne Divadlu pod lampou mimořádně částku 1,5 milionu korun, peníze uvolní z přebytku hospodaření za rok 2015.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tato městem založená obecně prospěšná společnost použije finanční prostředky na zajištění provozu objektu v Havířské ulici, v němž sídlí a v němž zajišťuje svou celoroční činnost. Na podporu realizace kulturních aktivit získala tato organizace čtyřletou dotaci na období 2016-2019 v roční výši jeden milion korun.

„Jsem rád, že se podařilo Divadlu pod lampou tuto mimořádnou podporu zajistit. Jeho posláním je být otevřeným prostorem, který se kontinuálně a profesionálně věnuje širokému spektru kulturních služeb se zaměřením na progresivní, menšinovou, alternativní a nekomerční oblast kultury. Zásadní důraz přitom klade na podporu vlastní autorské tvorby, a tak by tomu mělo být i nadále,“ uvedl první náměstek primátora Martin Baxa. Připomněl, že Divadlo pod lampou nemá kromě grantů a prostředků získaných vlastní činností žádné další finanční zdroje, do nichž by si sáhlo. 

Divadlo pod lampou zahájilo svoji činnost jako obecně prospěšná společnost v září 2008, do té doby fungovalo jako příspěvková organizace, a to již od roku 1991. Považováno je za hudební inkubátor plzeňské scény, kdy vytváří ucelený systém aktivit, které pomáhají formovat regionální hudební scénu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka