Plzeň podpoří další projekty ze svého fondu životního prostředí

81. základní škola Plzeň vylepší prostředí školní zahrady.

Cílená propagace v Plzni

Na projekt nazvaný Zahrada snů – výsadba živých plotů získá 45 tisíc korun z rozpočtu Fondu životního prostředí města Plzně. Mateřská škola se nachází na okraji městského obvodu Plzeň – Vinice v blízkosti Lochotínského parku a zoologické a botanické zahrady města Plzně. Poskytnutí podpory schválili zastupitelé. „V roce 2012 byla provedena rekonstrukce budov mateřské školy a plotu. Podpořený projekt se týká výsadby živých plotů, která přispěje k částečné revitalizaci zahrady mateřské školy. Původní poškozené staré keře budou odstraněny a nahrazeny novou výsadbou,“ přiblížil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Další peníze z fondu životního prostředí, konkrétně 100 tisíc korun, schválili zastupitelé na projekt upravující lokalitu vnitrobloku Nýřanská. Konkrétně jde o území vymezené mezi bloky domů Nýřanská 23 – 34 a Nýřanská 12 – 22 a zahrnuje i vegetační plochy mezi chodníkem na východní straně bloku domů. Peníze jsou určeny na úpravu zeleně. „Ve vnitroblocích je stará nevyhovující výsadba. Projekt tam navrhuje koncepční řešení veřejného prostoru. Nevhodné a provozně nebezpečné dřeviny budou odstraněny, ponechané dřeviny budou revitalizovány. Prostor bude doplněn o kvalitní výsadbu,“ přiblížil Petr Náhlík.

Částku 108 tisíc korun poskytne město z fondu také na projekt spolku Ametyst – neziskové organizace. V ní se setkávají lidé z různých oblastí, tedy biologové, pedagogové i zástupci dalších profesí, jimž není lhostejný stav životního prostředí. Spolek pracuje s dětmi a mladými lidmi na všech stupních škol, nabízí jim ekologické výukové programy v přírodě, v Prusinách i přímo ve školách. „Spolek Ametyst školám usnadňuje zařazení ekologické výchovy do vyučování, připravuje pro ně nové projekty, metodické materiály a pomůcky. Pro pedagogy pořádá semináře, konference a veletrhy ekologických výukových programů. Z našeho fondu jsme podpořili projekt nazvaný Tvoříme a učíme se v zahradě,“ uvedl Petr Náhlík. Projekt doplní již existující program spolku o nabídku dílen v zahradě, ve kterých se děti dostanou ke zpracování a využití zahradních výpěstků nebo nasbíraných volně rostoucích rostlin a dalších přírodnin.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka