Plzeň podpoří dotacemi projekty s evropským přesahem

Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí finančních dotací v celkové výši 286 500 korun osmi organizacím, které svými projekty přispívají k prohloubení vztahů města Plzně s partnerskými městy v různých oblastech.

Cílená propagace v Plzni

„Vyhlášeným dotačním programem se snažíme podporovat organizace, které mají vztah k Plzni a svými projekty prezentují město Plzeň za hranicemi naší země, přispívají k prohloubení styků s partnerskými městy v různých oblastech či mají za cíl prezentovat historii a tradice města. Podmínkou získání dotace je evropský přesah a podpora integrace města Plzně v evropských strukturách. Projekt musí být navíc realizován letos,“ vysvětlil primátor města Martin Zrzavecký.

Podpora projektů byla schválena Mikulášskému gymnáziu, které obdrží dvě dotace, a to na technické zajištění projektu Tradiční jazyková a kulturně-poznávací výměna studentů ve výši 37 500 korun, kdy studenti budou pobývat v rodinách korespondentů ze Chateubriant, druhá podpora poputuje na Česko-německou výměnu studentů se školou ve Schwandorfu, zde dotace činí 15 500 korun. Plavecký klub Slávia VŠ Plzeň získá dotaci na plavecké závody v Regensburgu pro děti a mládež do 18 let, výše podpory činí 37 000 korun. Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM obdrží 24 500 korun na projekt Zeitbank 55+, který sdružuje komunitní kluby a skupiny z Rakouska, Německa a České republiky, kde si účastníci navzájem poskytují podporu a pomoc v každodenním životě. Finanční podpora bude použita na třídenní setkání Evropské sítě Zeitbank, které se uskuteční v letošním roce v Plzni. Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu získá 36 tisíc korun na projekt Vzděláváme se společně v Evropě 2017, ten rozvíjí spolupráci odborných škol obchodu a cestovního ruchu partnerských měst Žiliny, Regensburgu a litevské obchodní školy. Je zaměřen na společné vzdělávání mladých lidí o aktuálních společenských tématech evropského dědictví v Evropě ve 21. století. Dále byla částkou 33 tisíc korun podpořena již tradiční akce Plzně Jazz bez hranic. Západočeské muzeum získá 35 tisíc korun na Mezinárodní konferenci Future in Children´s Hands. Cílem je prezentovat mladým návštěvníkům muzea a galerie jako atraktivní a přátelská centra. Film Servis Plzeň získá 32 tisíc na produkční a technické zajištění německých titulků k českým filmům na Finále Plzeň 2017. Poslední poskytnutá dotace ve výši 36 tisíc korun poputuje na slavnostní 25. ročník festivalu Bonjour Plzeň! Většina pozvaných umělců pochází z partnerských měst západočeské metropole Liege a Limoges.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka