Plzeň podpoří hasiče, policisty i záchranáře

Celkem osmi miliony korun podpoří město Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje a Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hasičům přidá 6,5 milionu korun na pořízení nové cisternové automobilové stříkačky, policistům milion korun na nákup služebního automobilu a záchranářům přispěje půl milionem korun na pořízení nové sanitky. Tento záměr odsouhlasili radní města Plzně, návrh musí schválit ještě zastupitelé.

„V současné době mají hasiči 12 let využívanou cisternu, která je již značně opotřebovaná a vmnoha parametrech zcela nesplňuje požadavky kladené na prvovýjezdovou techniku tohoto typu. Nová cisternová stříkačka, která ji nahradí, pomůže zvýšit úroveň poskytované pomoci při zásazích u mimořádných událostí, havarijních situací nebo živelných pohrom na území města Plzně,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Půl milionu korun pro záchranáře je určen na nákup sanitky, doplněné zvláštním zvukovým výstražným znamením, spohonem všech kol a s možností jízdy po nezpevněném terénu včetně asistenčního systému pro jízdu zkopce. Vozidlo bude možné modifikovat i pro převoz novorozeneckého inkubátoru. „Pořízením tohoto vozidla se zlepší vybavení a akceschopnost záchranářů při řešení mimořádných událostí, jako jsou například velké dopravní nehody, chemické havárie a další neštěstí,“ řekl radní Martin Zrzavecký.

Radní dále uvedl, že město poskytnutím milionu korun umožní policistům nakoupení automobilní techniky, která přispěje k lepší vybavenosti a akceschopnosti pořádkových sil Městského ředitelství Policie Plzeň České republiky.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka