Plzeň podpoří obnovu zahrady mateřské školy i environmentální výchovu v zoo

Radní navrhli podpořit z Fondu životního prostředí města Plzně obnovu zahrady 25. mateřské školy.

Cílená propagace v Plzni

A také projekt na lepší vybavení centra pro environmentální výchovu v plzeňské zoologické zahradě na statku Lüftnerka, jež provozuje IRIS, z.s. Na revitalizaci zahrady navrhli věnovat částku 154 tisíc  korun, centru environmentální výchovy pak chtějí přispět 74 tisíci korunami. Návrh musí ještě schválit zastupitelé.    
  
„Projekt obnovy zahrady 25. mateřské školy zahrnuje údržbu zeleně, pořízení vyvýšených záhonů, kde budou děti pěstovat byliny a zeleninu. Dále bude opravena hmatová stezka a vyčištěno jezírko, zakoupen nový zahradní domek na ukládání zahradnického nářadí a kompostér,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.     

Druhý podpořený projekt se týká rozšíření a doplnění pomůckového vybavení, rozšíření chovatelské místnosti, vytvoření vlastní řady motivačních předmětů a interaktivních pomůcek, inovace metodických a pracovních listů a rozšíření nabídky vycpaných zvířat v centru environmentální výchovy. „Sdružení IRIS se věnuje aktivitám v oblasti životního prostředí již patnáct let,  zejména pak environmentálnímu vzdělávání a výchově, od svého založení v roce 2004. Nabízí celkem 36 výukových programů pro všechny typy škol, dále speciální komentované prohlídky, setkání s ošetřovateli, ZOO hrátky, soutěže a tvůrčí dílny. V minulém školním roce výukovou nabídku využilo přes 820 skupin, což představuje 16 tisíc žáků,“ dodal náměstek Petr Náhlík.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka