Plzeň podpoří projekt věnovaný hospodaření se srážkovými vodami v Plzni

Zastupitelstvo města Plzně schválilo finanční podporu projektu Hospodaření se srážkovými vodami na území města Plzně občanského sdružení ENVIC, poskytne mu 190 tisíc korun ze svého fondu životního prostředí.

Cílená propagace v Plzni

Kromě toho zastupitelé podpořili ze stejného fondu dalších osm projektů, mezi ně rozdělí 882 tisíc korun.

„Co se týká projektu zaměřenému na hospodaření se srážkovými vodami, peníze by mělo sdružení mimo jiné využít na zhotovení tematických videospotů, jež uvedou diváky do problematiky, budou je pozitivně motivovat a ukážou na konkrétní možnosti, jak využít dotační tituly, představí konkrétní příklady realizací a podobně,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík. Videa budou mimo jiné sdílena prostřednictvím sociálních sítí.

Zejména velká města se potýkají s extrémními výkyvy počasí. Hlavním problémem je nevyváženost srážek, kdy se intenzivní přívalové srážky střídají s dlouhými intervaly sucha. Ve městech chybí prostory či mechanismy pro zasakování či zadržování dešťové vody. Jedním z nejefektivnějších opatření je využití vegetace s drobnými terénními či stavebními úpravami, kdy se voda zasakuje a následně prostřednictvím vegetace odpařuje. Tím se městský prostor ochlazuje a zvlhčuje, a tedy se snižuje i prašnost.

Občanské sdružení Envic působí v oblasti životního prostředí již 10 let. Na projektu hospodaření se srážkovými vodami na území města Plzně pracuje druhým rokem. Město tento projekt podpořilo ze svého fondu životního prostředí i loni. Více informací o projektu je na:

http://www.envic-sdruzeni.cz/krajina-verejny-prostor/hospodareni-se-srazkovymi-vodami/


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka