Plzeň podpoří projekty protidrogové prevence a prevence kriminality

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotací z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

V oblasti protidrogové prevence byla schválena podpora ve výši 100 tisíc korun, na projekty prevence kriminality souhlasili zastupitelé s poskytnutím částky ve výši 298 tisíc korun.

„V oblasti protidrogové prevence jsme podpořili celkem čtyři projekty, každý obdrží částku 25 tisíc korun. Dotaci obdrží POINT 14 na selektivní primární prevenci, Středisko křesťanské pomoci Plzeň na projekt Učící se organizace, učící se pracovníci. Preventivní a léčebná ambulance pro děti, mladé lidi a jejich blízké -21 z podpory posílí specifické formy terapeutické práce. Čtvrtým podpořeným projektem spolku Ulice Plzeň je testování na přítomnost drog osob závislých na návykových látkách a to na žádost institucí jako je sociálně-právní ochrana dětí nebo probační a mediační služba,“ vysvětlil primátor Martin Zrzavecký.

V oblasti prevence kriminality podpořili zastupitelé města 11 projektů. „Byly podpořeny organizace, které se věnují prevenci kriminality v oblasti rodin s dětmi, žen, krizové intervence pro školy a mladistvé, ale i projekty zaměřené na rozvoj a porozumění jednotlivce,“ doplnil Martin Zrzavecký. Podporu například získal SHM Klub Plzeň, z.s. na projekt Rozumím sobě – rozumím druhým 2018, na probační program ARTEDY z.s., POINT 14 připravil program pro rodiny s dětmi, dámský klub a program Snižování napětí pro základní školy, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy připravilo krizovou intervenci pro školy, mladistvé a širokou veřejnost.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka