Plzeň podpoří služby a činnosti v sociální oblasti více než milionem korun

Město chce rozdělit 1,1 milionu korun z dotačního programu Služby a činnosti v sociální oblasti třem desítkám žadatelů.

Cílená propagace v Plzni

Rozdělení částky 158 tisíc korun radní schválili, přidělení zbývajících 942 tisíc korun musí schválit ještě zastupitelé.
           
„Město podpoří organizace, které se angažují v dobrovolnictví nebo přispívají k aktivnímu životu seniorů a mezigenerační činnosti, případně zajišťují pro seniory celoživotní učení a vzdělávání. Dotaci získají i subjekty, které se zabývají osvětou v péči o osoby s poruchou autistického spektra či organizace sdružující zdravotně postižené a chronicky nemocné občany,“ uvedla náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková. Doplnila, že příspěvky jsou určeny i na zvyšování informovanosti ohrožené mládeže, preventivní služby na podporu funkčnosti rodiny nebo na podporu klientů při přechodu z programu pracovní rehabilitace na otevřený trh práce.

Dotaci má dostat na svou činnost například plzeňská krajská organizace Senioři České republiky (60 tisíc), dále Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM (65 tisíc), Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v České republice, Spolek neslyšících Plzeň (60 tisíc) na projekt Jsme tu s Vámi, zařízení určené pro rehabilitaci a začlenění duševně nemocných do běžného života Ledovec (90 tisíc korun), Centrum dětí a rodičů na organizaci prorodinných služeb a volnočasových aktivit pro rodiny (70 tisíc), společnost Možnosti tu jsou zabývající se podporou klientů při přechodu z programu pracovní rehabilitace na otevřený trh práce (70 tisíc) či Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň na doučování dětí ze sociálně znevýhodněných rodin (50 tisíc).  


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka