Plzeň podpoří sportovní akademie, klub Radbuza i bývalé olympioniky

Plzeňští radní souhlasili s rozdělením dotací na sportovní projekty ve městě v celkové výši 7,6 milionu korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město podpoří sportovní klub Radbuza, regionální fotbalovou, hokejovou a tenisovou akademii i Nadační fond západočeských olympioniků. Návrh musí schválit ještě zastupitelé.          

Sportovní klub Radbuza obdrží jeden milion korun na provoz a údržbu bazénu v Kozinově ulici. Celkové náklady na provoz a údržbu bazénu, jenž ročně navštíví zhruba 90 tisíc lidí, představují šest až sedm miliónů korun. Na financování se dosud podílely třetí plzeňský obvod, Plzeňský kraj a částečně stát prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a České unie sportu. „Věřím, že rovněž tyto subjekty podpoří sportovní klub i v tomto roce,“ uvedl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka    

Nadační fond regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje dostane příspěvek ve výši dva miliony korun, Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie tři miliony korun a Nadační fond Regionální plzeňské tenisové akademie jeden a půl milionu korun.

„Dotace umožní akademiím především zajistit všem mladým hráčům bez rozdílu rovné podmínky pro tréninky, to znamená stejně dobrou výstroj, stejný rehabilitační režim, výuku, stravování a podobně,“ řekl radní Petr Chvojka.  

Město finančně podporuje sportovní akademie, jejichž úkolem je vychovávat talentované mladé sportovce. První, fotbalová, byla založena v roce 2015, tenisová v roce 2016 a hokejová o rok později. Hráči mají v akademiích zajištěný komplexní servis od společné přípravy pod vedením odborníků daného sportu po další sportovní průpravu, výuku i stravování, rehabilitaci atd.   

Nadační fond západočeských olympioniků obdrží od města sto tisíc korun. Peníze použije výhradně na pomoc bývalým významným sportovcům regionu, kteří jsou dnes v seniorském věku a dostali se do tíživé situace.
 
Žadatel
Výše dotace v Kč

Sportovní klub Radbuza Plzeň, z. s.
1 000 000
Nadační fond západočeských olympioniků
100 000
Nadační fond regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje
2 000 000
Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie
          3 000 000   
Nadační fond Regionální plzeňské tenisové akademie
          1 500 000   



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka