Plzeň podpoří sportovní akademie, kluby i bývalé olympioniky

Celkem deset milionů korun rozdělí město Plzeň dosavadním i nově vznikajícím sportovním akademiím a Sportovnímu klubu Radbuza Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Částkami v řádech desetitisíců podpoří rovněž Nadační fond západočeských olympioniků, TJ Sokol Lhota a HOCKEY CLUB PLZEŇ 1929. Návrhy městských radních schválili zastupitelé.

„Město Plzeň na základě platné Koncepce sportu v Plzni dlouhodobě podporuje regionální sportovní akademie. Od roku 2015 přispívá na provoz fotbalové, od roku 2017 také hokejové a tenisové akademie. Podporu nyní získají i nově vznikající triatlonová akademie pod subjektem Triatlon Plzeň, z.s. a házenkářská pod subjektem Nadační fond na podporu Plzeňské házené,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký. Doplnil, že město také dlouhodobě podporuje Nadační fond západočeských olympioniků, který se stará o bývalé olympioniky v seniorském věku, a rovněž pravidelně přispívá na provoz plaveckého bazénu v Kozinově ulici patřícímu Sportovnímu klubu Radbuza Plzeň.

Podle rozhodnutí zastupitelů Nadační fond regionální fotbalové Akademie Plzeňského kraje obdrží dva miliony korun, Nadační fond Regionální plzeňské hokejové akademie tři miliony korun, Nadační fond Regionální plzeňské tenisové akademie a Nadační fond na podporu Plzeňské házené po 1,5 milionu korun, Triatlon Plzeň, z.s. a Sportovní klub Radbuza po jednom milionu korun. Nadační fond západočeských olympioniků obdrží sto tisíc korun.

TJ Sokol Lhota dostane 49 tisíc korun na to, aby mohl zajistit pomocí kontejnerových buněk provizorně provoz ve svém přestavovaném areálu, HOCKEY CLUB PLZEŇ 1929 obdrží 60 tisíc korun na organizaci 4. ročníku mezinárodního hokejového turnaje Memoriál Milana Kajkla.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka