Plzeň podpoří sportovní kluby více než 10 miliony korun

Radní města Plzně schválili a souhlasili s poskytnutím neinvestičních dotací v oblasti sportu a tělovýchovy včetně podpory handicapovaných sportovců na rok 2018.

Cílená propagace v Plzni

Pro dotace byla vyčleněna finanční částka ve výši 10,175 milionu korun a 400 tisíc korun na podporu handicapovaných sportovců. Oproti loňskému roku se rozdělilo o pět procent více finančních prostředků.

V letošním roce bude nově podpořeno z celkového finančního objemu dotačního programu devět Plzeňských tréninkových center mládeže, a to při Atletickém klubu Škoda Plzeň, Triatlonu Plzeň, z.s., Plaveckém klubu Slávia VŠ Plzeň, z.s., Nadačním fondu na podporu plzeňské házené, Nadačním fondu Basketbal Plzeň, Roman Kreuziger Cycling Academy, Nadačním fondu Volejbal Plzeň, HBC Plzeň a Západočeském badmintonovém svazu, z.s.

„Odbor sportu Magistrátu města Plzně přijal celkem 182 žádostí o dotaci na podporu sportu a tělovýchovy pro letošní rok. Komise pro sport a mládež Rady města Plzně následně doporučila k udělení dotace celkem 170 žádostí v celkové výši 10,175 milionu korun. Rada města schválila 28 žádostí v celkové výši 571 tisíc korun a dotace pro dva handicapované sportovce ve výši 60 tisíc korun. S udělením dotací 140 žádostem v celkové výši 9,967 milionu korun vyslovili radní souhlas, ty ještě musí schválit na svém jednání zastupitelé,“ vysvětlil radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Radní města schválili přidělení dotace například pro Dětský domov DOMINO, Plzeňskou krajskou asociaci Sport pro všechny, Občanské sdružení ProCit, z.s., SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Plzeň Skvrňany, Diakonie ČCE – středisko Západní Čechy, Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň nebo pro Curling club Meteorite z.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka