Plzeň podpoří v roce 2019 více než 42 miliony kofinancování sociálních služeb

Rada města Plzně souhlasila s poskytnutím celkem 33 dotací z dotačního programu Kofinancování sociálních služeb pro rok 2019.

Cílená propagace v Plzni

A to z Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Město tak bude spolufinancovat základní druhy a formy sociálních služeb realizovaných na svém území, domovy pro seniory, azylové domy, chráněné bydlení, domovy pro osoby se zdravotním postižením apod.

„Sběr žádostí o dotace probíhal v době od 3. do 12. září 2018. Žádosti o dotace podalo celkem 33 subjektů v celkové výši 56 milionů korun. Ty byly formálně zkontrolovány Odborem sociálních služeb Magistrátu města Plzně a následně projednány v Komisi pro sociální věci a zdraví občanů Rady města Plzně. Všem 33 subjektům je navrženo poskytnutí dotace v celkové výši 42,685 milionu korun,“ vysvětlila náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Peníze si rozdělí například Bílý kruh bezpečí, Centrum Hájek, Centrum pro zdravotně postižené Plzeňského kraje, Člověk v tísni, Diakonie ČCE, Diecézní charita Plzeň, Domovinka, Městská charita Plzeň, Senior residence Terasy, Sdružení občanů Exodus nebo Salesiánské středisko mládeže Plzeň.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka