Plzeň podpoří vynikající sportovce Západočeské univerzity

Město podpoří 200 tisíci korunami sportovní program Západočeské univerzity v Plzni Western Stars.

Cílená propagace v Plzni

Ten je je vytvořen pro vynikající sportovce z řad studentů univerzity. Dotaci vysoká škola využije na pokrytí nákladů na dopravu reprezentantů na sportovní akce EUROMilano 2018 a 4. meziuniverzitní mistrovství světa v Barceloně. Přidělení dotace schválili zastupitelé.  
 
„Sportovní program a jeho reprezentanti pozitivně propagují město Plzeň i v zahraničí, a to nejen sportovními úspěchy, ale i v akademické sféře. Vzájemná spolupráce univerzity a města pomáhá vytvořit větší propojenost obou subjektů s možností přilákat do města více sportovních reprezentantů v rámci studia,“ uvedl první náměstek primátora Roman Zarzycký. 

Sportovní akce EUROMilano 2018 se konala 26. až 28. dubna, Western Stars na ní vybojovali přední příčky ve futsalu mužů, futsalu žen i tenisových družstev. Na šampionátu v Barceloně, který se konal od 14. do 18. listopadu, získali zlato za futsal, plavání a tenis. Ze všech osmdesáti zúčastněných univerzit obsadila ZČU na šampionátu v celkovém hodnocení druhé místo.
 
Program Western Stars zahrnuje sportovní reprezentaci ZČU a sport pro studenty, zaměstnance, veřejnost i firmy. Zároveň si klade za cíl aktivně rozvíjet zdravou pohybovou aktivitu, posilovat pozitivní návyky a postoje a být podstatnou součástí vyváženého akademického programu. Logo města Plzně je vyobrazeno na reprezentačních sadách oblečení sportovců s propagací na sportovních akcích, umístěno je i na webových stránkách a na facebookovém profilu. V současné době eviduje ZČU desítky žádostí o zařazení do programu s předpokládaným počtem až 90 členů do konce roku 2018.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka