Plzeň podpořila z fondu životního prostředí šest projektů

Zastupitelstvo města Plzně schválilo poskytnutí dotací z Fondu životního prostředí města Plzně na šest projektů v celkové výši 400 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Nyní jsme z Fondu životního prostředí podpořili projekty týkající se Arboreta Sofronky, obnovy zeleně na náměstí Míru a ve středovém pásu v ulici U Prazdroje, prořezání stromů ve sportovním areálu TJ Újezd nebo obnovu aleje Ke Kotkárně v Liticích,“ přiblížil podpořené projekty náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík a doplnil: „Nejvyšší částkou, 143 tisíci korun, jsme podpořili obnovu školní zahrady 33. mateřské školy v Újezdě.“

33. mateřská škola v městském obvodě Plzeň 4 – Újezd s kapacitou pro 36 dětí z dotace ve výši 143 tisíc korun obnoví zeleň a modernizuje další prvky ve školní zahradě. Z peněz budou provedeny terénní úpravy zahrady, vysázení nových okrasných keřů a vybudování nových obrub kolem záhonů. Nevyhovující zahradní domek bude odstraněn a nahrazen novým, poškozené herní prvky budou obměněny za nové moderní prvky. Dále budou v rámci projektu instalovány na školní zahradě záhony pro pěstování zeleniny a bylinek.

Druhý podpořený projekt ve výši 40 tisíc korun se týká sportovního areálu TJ Plzeň Újezd na úhradu bezpečnostního prořezu 16 kusů vzrostlých stromů, jimiž je areál obklopen. Areál TJ Plzeň Újezd je složen z hřiště, tělocvičny, šaten, dětského hřiště a pohostinství. Víceúčelové hřiště využívá nejen sportovní oddíl TJ Újezd, ale i většina občanů, zejména rodin s dětmi, které žijí v místní části Újezd,.

Městský obvod Plzeň 3 požádal o podporu dalších projektů z fondu životního prostředí. První se týká rekonstrukce zeleně v parku na náměstí Míru, kde jsou některé keřové porosty přestárlé a neplní estetickou ani praktickou funkci. Pomocí terénních a vegetačních úprav dojde k vyčištění a zatraktivnění veřejných prostor v tomto parku. V rámci projektu, na který město poskytlo 41 tisíc korun, budou odstraněny nevhodné dřeviny a proběhne osázení 150 kusů nových dřevin. Druhý projekt centrálního obvodu řeší rekonstrukci zeleně ve středovém pásu v ulici U Prazdroje, kde jsou přestárlé keře. Ty budou díky 50 tisícové dotaci odstraněny a nahrazeny novými.

Zastupitelé podpořili částkou 26 tisíc korun nákup čerpadla do Arboreta Sofronka, které přestalo být v letošním roce funkční a Sdružení přátel Arboreta Sofronka není schopné financovat jeho výměnu. Již dříve nechalo sdružení v areálu vybudovat dvě studny a závlahu.

Posledním podpořeným projektem ve výši 99 tisíc korun je obnova aleje Ke Kotkárně v šestém plzeňském obvodě Litice. Ovocná alej byla vzhledem ke špatnému stavu vykácena, nově budou vysázeny dva druhy slivoní, višeň a temnoplodec černoplodý.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka