Plzeň pořádá v úterý seminář zaměřený na drony, starostům měst a obcí objasní legislativu

Drony a platná legislativa – takový je název nevšední konference, jež se uskuteční 31. října v plzeňském areálu DEPO2015. Seminář o bezpilotním létání je speciálně určen zástupcům měst a obcí Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Pořádá ho Správa informačních technologií města Plzně. Cílem je shrnout důležitou legislativu spojenou s používáním dronů.

„Průmysl bezpilotního létání prudce expanduje, řada lidí si drony pořizuje, ale mnozí z nich ví jen málo o tom, že pro jejich používání platí přísná pravidla. Z toho mohou samozřejmě pramenit nejrůznější incidenty. Myslíme si, že je v zájmu každé instituce být v obraze a umět tak v případě potřeby reagovat. Vzhledem k tomu, že Plzeň jako jediné město v České republice vlastní povolení pro letecké práce s drony, máme v tomto oboru zkušenosti, které tímto chceme nabídnout a prostřednictvím našich odborníků sdílet,“ řekl technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Konference se zabývá čtyřmi okruhy témat – seznámením s bezpilotními letadly, legislativou z pohledu obcí a měst, využitím dronů v rámci krizového řízení a chybět nebudou ani ukázky létání s drony. „Zástupcům měst a obcí ukážeme a popíšeme reálné stroje, vysvětlíme, kdo smí realizovat letecké práce, jak ověřit osobu, která s dronem létá, povíme si o realizaci letů v obci i mimo obec, realitě hobby provozu, ochraně soukromí, zásahu proti letícímu dronu
a otevřeme i další zajímavá témata. Naším cílem je předat v kostce a srozumitelně informace, ke kterým se člověk, pokud neví, kde přesně hledat, jen obtížně dostane,“ přiblížil obsah konference ředitel Správy informačních technologií města Plzně Luděk Šantora.

„Když jsme dostali nabídku zúčastnit se této konference, neváhali jsme. Oblast bezpilotního létání se rozvíjí velkým tempem a bez informací se člověk jednoduše neobejde, je důležité v tomto ohledu hledět do budoucna a být připravení. Tuto iniciativu proto velmi vítáme,“ zhodnotil aktivitu Plzně starosta města Rokycany Václav Kočí.

Konferenci pořádá město zcela zdarma. Podle Tomáše Cholinského, projektového manažera úseku Dronet Správy informačních technologií města Plzně, je stále možné se na seminář přihlásit. „Všechny obce a města v Plzeňském kraji obdržely pozvánku, součástí které je také jednoduchý formulář, pomocí něhož je možné se zaregistrovat. Setkání se může zúčastnit
i více zástupců z jedné instituce, v tomto případě je nutné vyblokovat si příslušný počet míst,“ uvedl Cholinský. Konference o bezpilotním létání je dopolední, začíná v 9 hodin a končí v poledne. V případě dotazů je možné se obrátit na e-mail cholinsky@plzen.eu.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.10.2017 12:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka