Plzeň posílí v úvodu sezony útočník Jiří Novotný

Indiáni mají za sebou úvodní duely Ligy mistrů a nyní navíc posilují svůj kádr.

Cílená propagace v Plzni

 Do modrobílého dresu s indiánem na hrudi se totiž oblékne Jiří Novotný!

Zkušený útočník a člen posledního národního týmu, který vybojoval titul mistrů světa, přichází Plzeň posílit v úvodu sezony. "Jirku jsme podepsali na měsíc a osobně jsem rád, že se nám jednání podařilo dotáhnout do konce, protože si ho trenéři přáli mít v týmu. Nicméně počítáme s tím, že pokud Jirka dostane zajímavou nabídku ze zahraničí, budeme jednat o ukončení jeho hostování u nás. Vše samozřejmě bude záležet na vzájemné domluvě," popsal působení Novotného v Plzni sportovní manažer Tomáš Vlasák.

"Pamatuji si ho jako hráče, který je neúnavný bojovník s nezlomnou vůlí a který je velice platný v předbrankovém prostoru. Jakou roli ale bude mít v našem týmu, to je zcela v kompetenci trenérů," doplnil Vlasák k Novotnému, který se s plzeňským týmem už v posledních dnech připravoval na ledě.

Pětatřicetiletý rodák z Pelhřimova začínal s hokejem v KHL Jindřichově Hradci, prošel ale i mládežnickými kategoriemi Hradce Králové a Českých Budějovic. Již v tomto věku byl pevně spjat s reprezentací, nechyběl na mistrovství světa do osmnácti či dvaceti let.

V roce 2001 přišel draft, kdy si jej jako dvaadvacátého v pořadí v prvním kole vybralo Buffalo. V jeho dresu, později i ve Washingtonu a Columbusu, nakonec dravý forvard odehrál téměř dvě stovky zápasů a zapsal jednapadesát bodů.

V sezoně 2009/10 přišla změna a sice působení v KHL. Nejprve v dresu Mytišči, poté Astany, pražského Lva, Jaroslavle, Čeljabinsku a naposledy Togliatti. V této soutěži nasbíral Novotný 383 zápasů, ve kterých zaznamenal 199 bodů.

V české extralize dosud působil mistr světa a majitel dvou bronzů pouze v dresu Českých Budějovic, kde v šedesáti střetnutích osm branek vsítil a deset připravil pro své spoluhráče.

foto: hcskoda.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka