Plzeň poskytne příspěvek na zvýšení mezd v sociálních službách

Radní souhlasili s rozdělením 5,567 milionu korun na mimořádné navýšení mezd pracovníkům v sociálních službách čtyř organizací působících na území města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Příspěvek má dostat Diecézní charita Plzeň, Městská charita Plzeň, DOMOVINKA – sociální služby, o.p.s. a Senior Residence Terasy z.ú. Peníze půjdou z programu Mimořádné kolo kofinancování sociálních služeb pro rok 2018 – navýšení mezd. Návrh musí ještě schválit zastupitelé.

„Cílem dotačního programu je zlepšit finanční ohodnocení pracovníků, kteří jsou zodpovědní za přímou práci s klienty daných cílových skupin, tedy sociálních pracovníků, pracovníků v sociálních službách a zdravotnických pracovníků,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Doplnila, že město chce tímto krokem motivovat zejména pracovníky nejexponovanějších a odchodem nejvíce ohrožených služeb pro seniory a zdravotně postižené, tedy osobní asistence, pečovatelské služby, služby domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem, služby denních a týdenních stacionářů.

Radní navrhli, aby všechny čtyři organizace dostaly příspěvek v plné výši, o niž si požádaly. Diecézní charita Plzeň dostane na navýšení mezd svých sociálních i zdravotnických pracovníků 772 tisíc korun, Městská charita Plzeň 3,346 milionů korun, Domovinka 505 tisíc korun a Senior Residence Terasy 1,043 milionu korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.05.2018 08:22



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka