Plzeň přivítá prvotřídní gastronomii - víkendový Bosch Fresh festival

Do Plzně míří 20. a 21. května česká kuchařská esa, netradiční zážitková gastronomie nebo ochutnávky delikates světové kuchyně.

Cílená propagace v Plzni

Kuchařští mistři, zážitková gastronomie a ochutnávky delikates z celého světa zavítají o víkendu do Plzně na Bosch Fresh Festival 2017. Středomořskou kuchyni zažijí návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v parku za OC Plzeň Plaza vsobotu 20. a v neděli 21. května.

Na hlavním podiu ukáží své kulinářské umění kuchařské hvězdy Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Ivan Vodochodský. Na interaktivním podiu si návštěvníci pod dohledem kuchařských mistrů vyzkouší přípravu jejich specialit. Během celého festivalu můžou fanoušci dobrého jídla a pití degustovat menu západočeských restaurací a také hlasovat a vybrat tu nejlepší znich. Zážitková gastronomie zprostředkuje molekulární a extrémní catering nebo ochutnávku hmyzích pochutin. Na programu budou i ochutnávky indické, vietnamské, francouzské nebo americké kuchyně.

Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show skulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří dvouchodové menu s tuňákem Rio Mare. Specialista na asijskou kuchyni povede workshop se zaměřením na domácí přípravu sushi. Návštěvníci budou mít možnost v průběhu festivalu sushi pokrmy ochutnat nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

Gastronomický festival proběhne vparku za OC Plzeň Plaza. V sobotu 20. května je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli 21. května pak od 10 do 17 hodin. Jednodenní vstupenka na sobotu stojí 130 Kč a na neděli 100 Kč. Bosch Fresh Festival 2017 se letos kromě Plzně konal také v Českých Budějovicích a chystá se ještě do Pardubic nebo do Liberce. Více informací o programu, doprovodných aktivitách je na www.freshfestival.cz.

Tip na recept: Rio Mare Maki Sushi

Suroviny: 200 g rýže na sushi, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžičky soli, 160 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji (nechat odkapat), 3 lžíce rýžového vína, 1 litru vody, 1 lžíce cukru, 4 plátky řasy Nori, 1 mrkev (nakrájená na dlouhé špalíky), 1 balíček Takuan (žlutá ředkev), sójová omáčka kpodávání.

Postup: Rýži vsypeme do cedníku a pod kohoutkem ji propláchneme, dokud nebude odtékat čirá voda. V hrnci ji zalijeme vodou (375 ml), přivedeme k varu a na nejmenším plameni vaříme přiklopené deset minut. Rýži scedíme, rozprostřeme na talíř a necháme deset minut chladnout. Mezitím v misce smícháme ocet a sůl. Směs opatrně vmícháme do rýže a necháme ji úplně vychladnout. Tuňáka Rio Mare necháme pečlivě odkapat a následně ještě rukou vyždímáme. Mrkev rozkrájíme na malé hranolky, vsypeme do kastrůlku, zalijeme rýžovým vínem a vodou. Přidáme cukr, sůl a povaříme jednu minutu. Takuan nakrájíme na dlouhé špalíky, pak scedíme a necháme vychladnout. Jeden plátek řasy Nori dáme na bambusovou podložku. Rozložíme na něj čtvrtinu rýže, u jednoho z delších konců až 3 cm od okraje. Podél druhého konce dáme špalík mrkve, žlutou ředkev a trochu tuňáka. Konec bez rýže potřeme vodou a pomocí podložky suši zarolujeme (směrem od okurky). Zopakujeme s dalším plátkem. Všechny rolky ostrým nožem nakrájíme na špalíky. Podáváme se sójovou omáčkou.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
19.05.2017 17:02



5 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka