Plzeň rozdělí další peníze z úspor a zlepšených příjmů, konkrétně přes 16 milionů

Díky úsporám a zlepšeným příjmům v letošním roce podpoří město Plzeň další projekty i významné akce, a to celkovou částkou 16,24 milionu korun. Rozpočtové opatření v této souvislosti schválili zastupitelé.

Cílená propagace v Plzni

Stejně tak schválili blokaci peněz na projekt nazvaný Rozvoj a modernizace školy pro výuku jazyků na Gymnáziu Františka Křižíka a základní škole, a to ve výši 11,384 milionu korun. Peníze na projekt gymnázia město uvolní v případě, že projekt získá dotaci.

„Částka 16,24 milionu korun bude rozdělena na několik menších projektů. Například Městský ústav sociálních služeb města Plzně získá prostředky na dvě investiční akce. Za 4,5 milionu korun by měla být zrekonstruována spojovací chodba v objektu jeho Domova pro osoby se zdravotním postižením Nováček, prostředky ve výši čtyři miliony korun jsou určeny na úpravu trafostanice na adrese Kotíkovská 15, která kapacitně nedostačuje pro napájení objektu,“ přiblížil ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Podpořen bude také projekt zoologické zahrady na výměnu povrchu na náměstíčku před Tropickým pavilonem – Filipíny, na jehož dokončení město letos poslalo deset milionů korun.  „Celkem 2,9 milionu korun je určeno na vybudování asfaltových cest v okolí tropického pavilonu v oblasti mezi lvím výběhem, šimpanzi a tučňáky - stávající asfaltové a štěrkové komunikace jsou nevyhovující, rozpraskané a plné děr. Akce bude realizována v roce 2018,“ uvedl Pavel Kotas.

Finanční prostředky půjdou i na projekty tří plzeňských základních škol. Částku 400 tisíc korun získá 26. základní škola na výměnu prosklené stěny tělocvičny, konkrétně na druhou etapu. Za 300 tisíc korun vybuduje 7. základní a mateřská škola nové učebny spojením družinového oddělení a kabinetu. 33. základní škola získá 50 tisíc korun na krytí zvýšených nákladů na spotřebu vody z důvodu havárie bazénu.

Část peněz je také určena pro Odbor sportu Magistrátu města Plzně na poskytnutí dotace na uspořádání Mistrovství České republiky fotbalových akademií, a to 500 tisíc korun. Schválena byla také blokace prostředků ve výši jeden milion korun pro odbor sportu na poskytnutí dotace na uspořádání Mistrovství České republiky a Slovenské republiky v cyklistice. Prestižní sportovní akce se uskuteční 23. a 24. června 2018 na území města Plzně pod záštitou primátora.

Zastupitelé také schválili blokaci 11,384 milionu korun na vybudování nástavby nad jedním z pavilonů školního areálu Sokolovská 1165/54, kde mají vzniknout odborné učebny jazyků. Areál má spolu se základní školou ve výpůjčce Gymnázium Františka Křižíka, které projekt připravilo. Pokud projekt získá dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, budou peníze uvolněny pro magistrátní odbor investic a může se začít s realizací. Nástavba bude formou lehké ocelové konstrukce, vznikne pět odborných učeben jazyků. Součástí projektu je i rekonstrukce kabinetu a zázemí pro jazyky a vybudování bezbariérových toalet. Projekt umožní kvalitní výuku jazyků žákům školy a současně uvolní prostor pro další rozvoj školy ve stávající budově.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka