Plzeň rozdělí sedm milionů v oblasti prevence kriminality a protidrogové prevence

Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí dotací z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.

Cílená propagace v Plzni

Jdou na provozní transfery jiným organizacím a veřejným rozpočtům. Peníze v celkové výši 7,473 milionu korun si rozdělí devět organizací, použijí je například na terénní programy, pomoc obětem trestné činnosti, resocializační programy nebo na podporu vzdělávání.

„Projekty se snažíme reagovat na potřeby obyvatel Plzně, zaměřujeme je na všechny věkové skupiny. Nejvyšší částkou, 2,748 milionu korun, město podpoří Centrum protidrogové prevence a terapie. Peníze využije centrum na drogové poradenství ve věznici, program primární a následné péče, na ambulanci pro nelátkové závislosti nebo na preventivní a léčebnou ambulanci pro děti,“ uvedl primátor Plzně Martin Zrzavecký.

POINT 14 obdrží příspěvek ve výši 1,016 milionu korun na terénní programy, středisko následné péče (chráněného bydlení) či na program školské všeobecné primární prevence. Středisko křesťanské pomoci Plzeň získá 948 tisíc korun na Terapeutickou komunitu Vršíček. Salesiánské středisko mládeže dostane 171 tisíc korun na Otevřený klub pro děti Balón. PONTON obdrží 478 tisíc korun, Salesiánské hnutí mládeže na Otevřený klub získá 142 tisíc korun.

Dále zastupitelé schválili podporu pro společnost Člověk v tísni ve výši 434 tisíc korun na komplexní pomoc obětem trestné činnosti a na resocializační programy pro mladé i dospělé. Spolek Ulice Plzeň obdrží dotaci ve výši 1,273 milionu korun na Substituční centrum Plzeň a na Terénní program Ulice. Společnost Tady a Teď získá 262 tisíc korun na podporu vzdělávání.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka