Plzeň se stane hlavním městem inovací

Festival Česká inovace se letos poprvé uskuteční v Plzni. Areál DEPO2015 30. listopadu zaplní průkopníci nových přístupů a postupů, reprezentanti start up projektů, zástupci průmyslu, akademické sféry a veřejné správy a investorů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Společně absolvují pozoruhodný program, vzájemně se inspirovali a navázali spolupráci. Cílem unikátní akce, kterou Česká inovace o.p.s. pořádá od roku 2011, je propojit zástupce jednotlivých komunit a maximálně tak podpořit inovační prostředí v České republice. Vstup na 6. ročník Festivalu Česká inovace je pro všechny zájemce zdarma.

Festival Česká inovace 2017 nabídne jedinečný, mimořádně koncentrovaný zážitek – na jednom místě během jednoho dne se můžete osobně setkat se zajímavými lidmi, seznámit se s reálnými příběhy, skvělými nápady, získat praktické informace a cenné kontakty. Připraveny jsou speciální networkingy. Oficiálně bude představen projekt Czech Innovation Team, který doma i v zahraničí vyhledává nové inspirativní osobnosti, významné Čechy. Interaktivní expozice Czech Innovation Expo uvede české inovační firmy a jejich produkty, včetně praktických ukázek a možnosti je na místě otestovat. Odborná konference Budoucnost české výroby pozve k jednomu stolu zástupce průmyslových podniků Plzeňského kraje, Karlovarského kraje a dalších regionů. A chystá se i jedno překvapení – interaktivní světelná show! Událostmi nabitý festivalový den završí večerní koncert a DJs.
„Předcházející ročníky festivalu se konaly v Praze, letos jsme se rozhodli pro Plzeň a jsme fascinováni tím, co v Plzeňském kraji objevujeme: 200 českých odborníků pracujících ve vývoji pro oblast automotive, zakladatele zajímavých firem, unikátní vzdělávací projekt SmartEDU, chytré aplikace města, vývojové aktivity průmyslových podniků, rozvoj kreativního průmyslu, zdejší výzkumné instituce a mnoho dalšího,“ říká Tomáš Pelikán, ředitel pořádající České inovace o.p.s. a dodává:  „Nejlépe to vystihuje heslo ´Překračujeme hranice vlastního ega´… hranice Prahy, hranice odvahy, hranice schopností, hranice přeshraničních regionů.“

Česká inovace o.p.s.:
Organizátorem festivalu je od jeho vzniku obecně prospěšná společnost Česká inovace neboli ČIN – skupina lidí s přesvědčením, že inovace jsou cestou k lepšímu životu v Česku. ČIN iniciuje inovační trendy ve všech oblastech lidské činnosti, aktivuje potenciální inovátory zvyšováním inovační gramotnosti, propojováním lidí, firem a nekomerčních subjektů a v neposlední řadě také inspirací a zviditelňováním inovačních příkladů. Tak jako se to podařilo například s ELBEE, speciálním vozidlem pro tělesně postižené, kterému ČIN zprostředkoval prezentaci v Českých centrech v zahraničí a na dalších důležitých místech.

ELBEE – jeden příklad za všechny:
ELBEE vyhrálo první místo v kategorii Inovační hvězda v soutěži Česká inovace 2013. Jde o speciální vozidlo pro tělesně postižené, které jeho uživatel obsluhuje zcela bez pomoci asistenta a bez nutnosti sesedat z vozíku. Světový unikát z produkce rodinné strojírenské firmy ZLKL tak handicapovaným přináší něco, o čem dosud mohli jenom snít – samostatnost pohybu. Konstrukční rychlost ELBEE je 80 km/h, pohání jej benzinový motor s příjemně nízkou spotřebou. Dalším jedinečným bonusem je možnost vzít spolujezdce a také možnost individualizace vozidla dle míry postižení a přání zákazníka.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka