Plzeň se vydala na Cestu do Ria, zdolává první kilometry

Plzeň v úterý odstartovala Cestu do Ria, projekt, do něhož se může zapojit každý její obyvatel i návštěvník.

Cílená propagace v Plzni

Do konce července mohou lidé ujít, uběhnout či na některém z pěti trenažérů ve stanu na náměstí Republiky zdolat libovolný počet metrů či kilometrů, a ukrojit tak z 9800 kilometrů, jež dělí Plzeň od brazilského Rio de Janeiro. Štafetu dnes spustila skupina sportovců, mezi nimiž byli nadějní plavci Tereza Polcarová, Dominik Polcar a Nikol Žůrková, atletka Jana Reissová, triatlonista Přemysl Švarc i olympionici z roku 1972 házenkář Vladimír Jarý a hokejista Vladimír Bednář. Za město pomohli první metry z cesty do Ria ukrojit primátor Martin Zrzavecký, radní pro sport Michal Dvořák a ekonomický náměstek Pavel Kotas. 

„Chceme tímto podpořit naše sportovce, kteří nás budou reprezentovat na olympiádě v Rio de Janeiru, a současně upozornit na připravovaný Olympijský park Plzeň. V něm se bude po dobu konání olympiády od 5. do 21. srpna přes den sportovat, večer fandit při sledování přenosů,“ řekl primátor, který si pro zahájení štafety vybral cyklistický trenažér. Na něj usedl také radní Michal Dvořák, na cestě do Ria dnes ve stanu na náměstí ujel 42 kilometrů.  

Kromě dvou cyklotrenažérů budou mít lidé k dispozici ještě také dva eliptické a jeden veslařský trenažér, počítat se jim ale budou také uběhnuté kilometry na náměstí kolem katedrály, délka okruhu je 300 metrů. Dle libosti také mohou vyběhnout nebo vyjet na kole, pokud tedy odstartují na náměstí a tam i skončí, a využijí k tomu GPS měření. Zapojit do projektu se mohou i handicapovaní na vozíčku. Na trenažérech bude možné urazit tolik kilometrů, kolik každý účastník zvládne, stroje jsou k dispozici denně od 10 do 19 hodin. Jména účastníků Cesty do Ria a počet kilometrů bude město zveřejňovat na www.sport.plzen.eu. Při pokoření více než desetikilometrové vzdálenosti získá účastník namíchaný sportovní nápoj zdarma. „Abychom se do Ria dostali, je nutné denně zvládnout přes 300 kilometrů,“ připomněl triatlonista Přemysl Švarc, šéf štafety. 

Výkony lidí zaznamenávají obrazovky a počítače, na trase dlouhé téměř 10 tisíc kilometrů graficky ukrajují zbývající úsek. Ozvučení zajistí aktivní přístup ke kolemjdoucím. Zapojovat se mohou jednotlivci, ale i týmy přátel. Jedenkrát týdně, vždy ve středu v čase od 17:30 do 18:30, je připraven i doprovodný program, a to lekce tance, vystoupení a workshopy. První z nich se uskuteční ve středu 29. června, půjde o lekci samby pro veřejnost, vstupné je zdarma. Ve stánku, kde se štafeta koná, lidé také získají informace k Olympijskému parku Plzeň. 

Pro propagaci projektu Olympijský park Plzeň zapůjčila městu tři vozidla firma Autocentrum Jan Šmucler, od Alpine Pro získalo město kolekci olympijského oblečení. 

Olympijský park Plzeň se otevře ve dnech 5. až 21. srpna v areálu za OC Plzeň Plaza. V prostoru kolem amfiteátru vznikne olympijská fan zóna s velkoplošnou obrazovkou, na které budou lidé sledovat přímé přenosy z brazilského Ria, společně fandit českým sportovcům a sdílet tak atmosféru největší letošní světové sportovní události. Připraven je bohatý doprovodný program, včetně autogramiád sportovců, soutěží, koncertů. Možnost zasportovat si pod vedením odborných lektorů v 11 sektorech rozdělených podle sportovních odvětví bude v prostoru parku za řekou Mží. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.06.2016 14:03



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka