Plzeň vyklidí kvůli chystanému dopravnímu koridoru "domy hrůzy" v Jateční

Plzeň zajistí náhradní byty zbylým nájemcům z domů v Jateční ulici číslo 1 a rohového domu Jateční 3 - Doubravecká 8. Jde o objekty, které je nutné uvolnit v souvislosti s výstavbou dopravního koridoru, konkrétně průtahu silnice I/20.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Zajištění náhradního bydlení se týká celkem 13 nájemců, jde o devět bytů v domě Jateční 1 a o čtyři byty v domě Jateční 3 – Doubravecká 8,“ uvedl radní pro správu městských nemovitostí David Šlouf. Vyklidit objekty je nutné proto, že v budoucnu budou zasaženy stavbou. Zajišťovat provoz domů pro zbývající nájemníky se ukazuje již jako neefektivní. Podobně byly kvůli stavbě v minulosti již vyklizeny také domy na adrese Duchcovská 1, 3, 5, 7. „Toto je poslední etapa. Po její realizaci bude tato lokalita již vyklizena a bez nájemníků,“ doplnil David Šlouf.

Připravovaná stavba bude součástí takzvaného Východního okruhu. Budoucí komunikace I/20  povede podél železniční trati od zastávky Bílá Hora respektive od nového mostu na Jateční třídě, dále podél železniční trati pod Mikulkou a bude zaústěna do křižovatky Studentská – Plaská.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka