Plzeň za necelé dva měsíce opět rozzáří festival světla Blik Blik

Čtvrtý ročník festivalu světla a umění ve veřejném prostoru představí již za dva měsíce umělecké instalace českých i zahraničních tvůrců.

Cílená propagace v Plzni

K vidění budou v pátek 16. a v sobotu 17. března na trase naplánované mezi DEPO2015 a Masarykovou školou na Slovanech o délce asi 2 km. Tři samostatné instalace pak budou umístěny v areálu Plzeňského Prazdroje. Letošní novinkou je uvedení čtyř interiérových instalací, z nichž ta originálně připravená pro Autobusovou halu DEPO2015 by měla být vrcholem festivalu.

Festival BLIK BLIK se letos symbolicky připojuje k oslavám 100 let Československa. Pro tuto příležitost chystá speciální projekci do vodní mlhy. Součástí festivalu bude také světelná projekce na Masarykovu školu nebo videomapping na gymnázium na Mikulášském náměstí.

Novinkou letošního ročníku jsou interiérové instalace. „Pro letošní ročník jsme připravili 4 takové instalace – dvě do prostor DEPO2015, jednu do kostela Panny Marie Růžencové na Jiráskově náměstí a pro poslední právě potvrzujeme jeden neobvyklý prostor. Chceme tak jednak reagovat na výtky návštěvníků festivalu ohledně tlačenic u menších instalací a jednak jim dát možnost symbolicky podpořit rozvoj festivalu – vstup na všechny čtyři interiérové instalace dohromady bude zpoplatněn symbolickou padesátikorunou a pro děti bude zdarma,“ říká kurátor festivalu a programový ředitel DEPO2015 Jiří Sulženko.

Instalaci pro Autobusovou halu připravuje studio 3Dsense, které se podílelo před třemi lety na vizuální stránce slavnostního zahájení Plzně 2015 – Evropského hlavního města kultury. Bude se jednat o komplexní instalaci za použití projekce, zvuků a světel, která by měla pohltit všechny smysly diváků a měla by být jedním z programových vrcholů festivalu. Předprodej vstupenek na interiérové instalace byl spuštěn 17. ledna 2018.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka