Plzeň začne s projekční přípravou zastávek ve Hřbitovní ulici

Správa veřejného statku zajistí zpracování projektové dokumentace na nové zastávky ve Hřbitovní ulici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Reaguje tím na skutečnost, že oblast této ulice je jedním z mála míst v Plzni, kde nejsou splněny standardy pro docházkovou vzdálenost na MHD. Jak do firem situovaných východně od Hřbitovní ulice, tak do obytných domů v Lískové ulici je vzdálenost z nejbližší zastávky větší než 500 metrů. Zahájení projektové přípravy i názvy nově vzniklých zastávek schválila dnes Rada města Plzně.

„Obsluha Hřbitovní ulice se historicky prověřovala v letech 2001, 2003, 2010 a naposledy v roce 2016. Kromě řešení příliš velkých docházkových vzdálenost je ze strany Městského obvodu Plzeň 4 požadováno i řešení dopravní vazby z konečné Doubravka do obchodního centra na Rokycanské. Dříve prověřované varianty spojené se změnou konečné Na Dlouhých a změnou trolejbusu linky 13 do Hřbitovní ulice, které vyvolávaly vysoké investiční náklady zejména na úpravu trakční měnírny i stavbu trolejbusové trati, se ukázaly jako nevhodné,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

V současné době, kdy vedení města Plzně spolu s novým vedením kraje hledá zlepšení vzájemných vazeb mezi městskou a regionální veřejnou dopravou, přibylo i prověření záměru řešit dopravní spojení v trase Letkov – Božkov – OC Rokycanská – Doubravka (Zábělská). „Z tohoto důvodu vyvstala potřeba zahájit projekční přípravu zastávek ve Hřbitovní ulici, které je nezávislé na tom, jaký systém obsluhy MHD v této lokalitě bude zvolen. Projekční příprava zastávek může trvat dva až tři roky,“ doplnil Petr Náhlík. Náklady na zpracování projektové dokumentace se odhadují na zhruba půl milionu korun a budou hrazeny z rozpočtu Správy veřejného statku města Plzně.

Nová zastávka "U Sokolovny" bude umístěna ke křižovatce Hřbitovní x Na Dlouhých před místní sokolovnou. Nová zastávka "Lísková" bude navržena k umístění ke křižovatce Hřbitovní x Mohylová. Pro zamýšlenou linku Božkov – Švabiny – Doubravka budou využity stávající zastávky v ulici K Hrádku na horním konci Božkova. Pro tyto zastávky schválili radní název „U Památníku“.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka