Plzeň zajistí zvýšený dohled u památníku Díky, Ameriko!

Město Plzeň nechá zajistit zvýšený dohled v lokalitě u památníku Díky, Ameriko!

Jarní servisní akce AUTO CB

Rozhodla o tom Rada města Plzně. Chce tak zabránit tomu, aby bylo pietní místo nadále znevažováno a degradováno. U památníku, který se nachází na rušném místě u křižovatky Americké a Klatovské třídy, často posedávají podnapilí lidé, místo znečišťují, dělají hluk a nepořádek.     

„Památník Díky, Ameriko! je evidován jako válečný hrob. Chceme proto zajistit vhodné chování občanů na tomto místě i určitou úctu, kterou by památník jako pietní místo připomínající osvobození města Plzně americkou armádou měl užívat,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Zvýšený dohled v lokalitě nad dodržováním vyšší čistoty zajistí Odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně ve spolupráci s Městskou policií Plzeň.

Památník Díky, Ameriko! byl odhalen v květnu 1995. Před dvěma lety město nechalo oba žulové pylony odstranit z důvodu jejich popraskání a havarijního stavu, před několika dny, konkrétně 3. května 2018, byl slavnostně obnovený památník slavnostně odhalen. Na jeho obnovu byly použity žulové kvádry pocházejících z lomu ve Francii. Křižovatka Americké a Klatovské třídy patří mezi nejrušnější místa v centru města. Neustálý pohyb chodců je dán blízkostí přestupního uzlu městské hromadné dopravy, obchody i úřady, v noci pak zejména blízkostí řady restaurací a vináren s nočním provozem i zastávkami nočních linek městské hromadné dopravy.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka