Plzeň zajistila lepší osvětlení schodů svého divadla

Město Plzeň vylepšilo osvětlení schodiště v sále svého Nového divadla. Divákům tak již v nové sezoně 2018/2019 interiér nabízí přívětivější a komfortnější prostředí.

Cílená propagace v Plzni

 Úprava spočívala v přidání nového čela ke každému schodu, který tak má osvícenu horní i spodní hranu.

„Osvětlení schodiště, ač bylo zhotoveno podle platných norem a bezpečnostních předpisů, bylo vnímáno jako nekomfortní. Proto jsme ke každému schodu nechali přidat nové čelo. Celkem bylo upraveno 92 kusů schodů. Práce to nebyla jednoduchá. Vše se muselo zaměřit, protože každý schod má jinou výšku z důvodu dosažení maximální viditelnosti na jeviště ze všech řad hlediště. Navíc jsme museli splnit řadu bezpečnostních požadavků, protože schody jsou součástí nouzového osvětlení, takže se navyšovala mimo jiné kapacita baterií záložního systému. Dalším požadavkem byla možnost ovládat intenzitu osvětlení schodiště i během představení podle záměru režiséra představení,“ přiblížil změny radní pro správu městských nemovitostí David Šlouf.

„Dané úpravy velice vítám. Jsem přesvědčen, že zásadním způsobem zlepší komfort návštěvníků, po lepším osvětlení schodiště volali diváci od počátku,“ uvedl první náměstek Martin Baxa.

Podle ředitele Divadla J. K. Tyla Martina Otavy instalace světelných pásů na každém schodu zlepší orientaci při pohybu v průběhu představení a rovněž tak bezpečnost návštěvníků. „Jsem velmi rád, že celé zařízení bylo realizováno s maximální precizností v detailu a podtrhuje tak exkluzivitu hlediště Nového divadla,“ uvedl Martin Otava.

Přípravy nového osvětlení schodů probíhaly ve spolupráci se správcem budovy, kterým je Obytná zóna Sylván a. s., od ledna 2017. Tehdy byly vyrobeny a osazeny 4 kusy prototypů osvětlení. Následně ve spolupráci s pracovníky divadla probíhalo odzkoušení a vyhodnocení. Na podzim loňského roku bylo rozhodnuto o zadání zakázky na výrobu osvětlení. Vlastní práce v divadle započaly o divadelních prázdninách v letošním roce a v polovině srpna byly práce ukončeny a dílo bylo předáno do užívání. Na akci se podílelo několik firem společně. Celkové náklady na nové osvětlení schodů vyšly přibližně na dva miliony korun.

Změn se dočkala i opona, která vloni kvůli technické závadě spadla. Nová opona v krémové barvě již byla instalována a kompletní práce na opravě poničené techniky byly v těchto dnech dokončeny a předány správci divadla.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.09.2018 17:10



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka