Plzeň získá dotaci na rekonstrukci Hospice sv. Lazara

Finanční prostředky ve výši 4,524 milionu korun na obnovu městské budovy, již využívá Hospic sv. Lazara, získalo město Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

Stavební náklady na rekonstrukci jsou vyčísleny na 10,32 milionu korun. Město žádalo o prostředky z programu Vyrovnání příležitostí pro občany se zdravotním postižením, podprogramu Mobilita Ministerstva zdravotnictví České republiky. Rada města na svém jednání souhlasila s přijetím daných finančních prostředků, schválit jej musí ještě zastupitelé.

„Budova hospice ve Sladkovského ulici je umístěna v dříve obytné budově o jednom podzemním a pěti nadzemních podlaží včetně podkroví. Městem byla budova upravena pro účely hospice v 90. letech. Stavební práce budou zahrnovat výměnu dvou lůžkových velkokapacitních výtahů, které jsou již na konci své životnosti. Dále bude provedena s tím související rekonstrukce obou výtahových šachet, vybudování bezbariérové toalety a výměna dveří do budovy za dveře s automatickým otevíráním, jež je vhodné pro zdravotně postižené osoby,“ popsal stavební úpravy hospice radní města Plzně pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem David Šlouf.

Zhotovitelem investiční akce je společnost Berger Bohemia a. s. V polovině listopadu bylo předáno zhotoviteli staveniště, dokončení prací je plánováno na konec dubna 2019. Hospic se až do ukončení stavebních úprav přestěhoval do Rokycanské nemocnice.

Podmínkou úspěšného podání žádosti na úpravy budovy hospice byla příprava bezbariérové trasy k objektu ve Sladkovské ulici. Správa veřejného statku města Plzně připravila studii oprav zastávek trolejbusu na bezbariérové včetně úprav komunikace Sladkovského – Guldenerova jako cestu pro pěší do Hospice sv. Lazara a akce se bude realizovat v příštím roce.

Hospic sv. Lazara poskytuje paliativní léčbu pacientům ve finální fázi nemoci, k dispozici má celkem 28 lůžek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka