Plzeň získala dotaci na zateplenou 70. mateřskou školu

V roce 2016 schválila Rada města Plzně podání žádosti o podporu z Operačního programu Životní prostředí 2014–2020 na zateplení 70. MŠ v ulici Waltrova 26.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nyní radní města souhlasili s přijetím dané dotace ve výši 1,329 milionu korun, která pokryla 40 procent způsobilých nákladů. Usnesení musí schválit ještě Zastupitelstvo města Plzně. Cílem projektu bylo snížení energetické náročnosti budovy a současně i dodržení hygienických a provozních požadavků na větrání. Realizátorem projektu byl Městský obvod Plzeň 3, na jehož území se školka nachází.

„Celkové náklady na zateplení 70. mateřské školy byly ve výši 3,324 milionu korun. Město Plzeň danou stavební akci předfinancovalo ze svého fondu pro kofinancování dotovaných projektů, náklady nad rámec dotace uhradil centrální městský obvod ze svého rozpočtu. Nyní inkasovaná částka je příjmem fondu pro kofinancování dotovaných projektů,“ vysvětlil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

Projekt řešil energeticky úsporná opatření spočívající v zateplení obvodového a střešního pláště objektu, částečnou výměnu otvorových výplní a větrání daných prostor vzduchotechnickou jednotkou s rekuperací. Byl realizován od září do prosince 2017. Kromě realizačních nákladů byly v rámci dotace uplatněny i náklady přípravy stavby, například projektové dokumentace a zpracování energetického posudku.

„Díky Operačnímu programu Životní prostředí se nám podařilo zateplit nejen 70. mateřskou školu, ale také na centrálním obvodě 63. mateřskou školu na adrese Karla Steinera 25. Zlepšovat podmínky pro naše nejmenší spoluobčany ve školkách se nám daří i díky spolupráci s vedením Městského obvodu Plzeň 3,“ doplnil Pavel Kotas.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka