Plzeň zve od středy na pouliční Busking Fest

Rok se s rokem sešel a to je signál pro všechny pouliční umělce, aby oprášili hudební nástroje, přenosné zesilovače a klobouky.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Plzni je čas buskingu a s ním je zpátky i festival pouličního umění – Pilsen Busking Fest! Ten se letos uskuteční od 3. do 6. října a opět obsadí centrum Plzně, aby udělal radost jejím obyvatelům a v neposlední řadě i návštěvníkům z jiných měst a zemí, kterých každým rokem značně přibývá.

Už jsme si zvykli, že je festival každý rok trochu jiný a ani letos tomu nebude jinak! Ku příležitosti 100 let založení naší republiky si Plzeňáci i turisté užijí mnohem více zábavy. Na Pilsen Busking Fest, který se bude poprvé konat na začátku října naváže Pilsner Fest a po domluvě s Plzeňským Prazdrojem se oba festivaly poslední den protnou a promění tak město v jednu velkou párty.

Centrum PBF se přesune do Kopeckého a Šafaříkových Sadů, kde vyrostou různé kreativní, buskerské a výstavní zóny. Bude zde velké pódium v Proluce či zóna u Muzea. Na festivale samozřejmě nesmí chybět umění přímo na ulici a tomu budou stejně jako v minulých letech sloužit ulice Smetanova, Americká, Riegrova, Martinská a možná i některé další. Vyvrcholení a přehlídka toho nejlepšího se pak uskuteční v pátek 5.10. na Náměstí Republiky, kde se ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem postaví velké pódium a oslaví se půlkulaté výročí. Hlavní hvězdy PBF, tak budou mít příležitost ukázat, že i když jejich jména možná tolik neznáte, kvalitativně předčí většinu „headlinerů“ klasických českých festivalů a podobný program nenajdete nikde jinde v ČR.

Mezi potvrzenými umělci nechybí například loňský objev iluzionista JYOTI SUPERNATUREL z Francie, world music / folková kapela MAYWA z Peru, úžasný písničkář EMPEROR X z USA, vokální trenérka a looperka LAURA GUARCH z Anglie, flamenco metalový kytaristi SUE CUERDAS z Argentiny nebo akrobaté a tanečníci z daleké Ghany – AKWAABA DANCE COMPANY. A to je jen pár jmen na úvod. Sledujte webové stránky nebo facebookový profil pořadatelů zde: http://buskingfest.cz/ + https://www.facebook.com/PilsenBuskingFest/, kde budete doslova zasypáni informacemi o novinkách, které si na vás pořadatelé z neziskovky CONEXIS z.s. připravili.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.10.2018 17:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka