Plzeňská cestovní agentura nabízela letenky, majitel zpronevěřil milion

Nabízel sjednání a zajišťování nákupu letenek do různých destinací po celém světě. Poškození přišli o tisíce korun.

Cílená propagace v Plzni

Na plzeňské policisty se v listopadu v roce 2015 a v průběhu roku 2016 obrátilo celkem 25 poškozených z celé České republiky s tím, že se zřejmě stali obětí podvodu. Tohoto protiprávního jednání se měl dopustit 45letý muž, který pracoval jako fyzická podnikající osoba zastupující cestovní agenturu se sídlem v Plzni.

Aktivity muže byly zaměřeny zejména na sjednání a zajišťování nákupu letenek do různých destinací po celém světě. Jeho prostřednictvím mělo dojít k nenaplnění nejméně pětadvaceti pohledávek. Jak se v průběhu policejního vyšetřování ukázalo, muž svým podvodným jednáním s největší pravděpodobností zpronevěřil částku 1 161 774 korun, která byla klienty společnosti vydána na uhrazení letenek.

Po přijetí prvního impulsu ze strany poškozených klientů následovalo náročné a zdlouhavé prověřování všech skutečností, kdy bylo mimo jiné zjištěno, že podobných skutků se muž v minulosti dopustil i na jiných místech České republiky, za které byl pravomocně potrestán. Na začátku tohoto týdne (dne 12. března 2018) plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatele plzeňské cestovní agentury – 45letého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu podvod. Obviněnému hrozí v pravomocném rozhodnutí až 8letý trest odnětí svobody.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 17.03.2018 06:15



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka