Plzeňská knihovna získala nové cizojazyčné knihy

Desítky nových cizojazyčných titulů si mohou zapůjčit čtenáři v Knihovně města Plzně. V loňském roce dostali pracovníci knihovny příležitost zapojit se do projektu Cizojazyčná literatura, určeném vybraným veřejným profesionálním knihovnám.

Cílená propagace v Plzni

Za finanční podpory státu vyhlásila program Cizojazyčná literatura Moravská zemská knihovna v Brně. Plzeňská knihovna tak v rámci 3. ročníku tohoto projektu využila příležitost zdarma doplnit knihovní fond o nové tituly v cizích jazycích. Nejedná se přitom o běžně dostupné knihy, ale o dovoz ze zahraničí. Plzeňská knihovna si vybrala ze seznamu knihy v hodnotě 30 397 korun a obdržela je ve dvou zásilkách během ledna a února 2017.

Počtení v šesti jazycích

Nabídka programu obsahovala tituly v několika jazycích. Kromě obvyklé němčiny a angličtiny objednala knihovna i knihy ve francouzštině, italštině, španělštině a ruštině. Celkem přibylo přes 50 titulů (132 kusů) cizojazyčných novinek. V získaných dokumentech je zahrnuta klasická cizojazyčná beletrie a romány pro ženy (Robert Louis Stevenson, Jane Austen), současná detektivní tvorba (Gillian Flynn, Jo Nesbo, Lars Kepler), náročnější literatura (Umberto Eco, Michel Houellebecq). Užijí si i nejmladší čtenáři. Pro ně jsou v nabídce např. díla klasiků dětské literatury (Carlo Collodi, Antoine de Saint-Exupéry, Nikolaj Nosov). Vzhledem k zvýšenému zájmu se v seznamu objevila i zjednodušená četba pro začátečníky, která patří mezi nejžádanější.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka