Plzeňská mapa intenzity dopravy získala ocenění magazínu Egovernment

První místo v soutěži, jejímž cílem je představovat nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy v České republice, získala v kategorii projekty měst vizualizace intenzity dopravy v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Jde o jeden z projektů Smart City Plzeň. Soutěž organizoval již podvanácté magazín Egovernment, slavnostní vyhlášení se uskutečnilo v Obecním domě v Praze.

„Mapa intenzity dopravy v Plzni je přehledná aplikace, z níž mohou lidé zjistit v hodinových intervalech zatížení jednotlivých plzeňských komunikací. Promítají se do ní data zohledňující omezení i další faktory. Mapa je přístupná veřejnosti na webu https://intenzitadopravy.plzen.eu. Je jedním z projektů, který spadá pod náš koncept Smart City Plzeň, jenž přináší chytrá řešení s cílem zpříjemňovat život občanům západočeské metropole,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Data slouží nejen Plzeňanům a turistům, kteří do Plzně přijíždějí, ale jsou užitečná i pro odborníky, kteří plánují zásadní dopravní stavby ve městě. „Aplikace umí přesně vyobrazit, jak plánovaná uzavírka reálně zatíží okolní komunikace. Projektanti mohou na základě těchto informací projekt přizpůsobit zjištěné situaci,“ řekl Pavel Šindelář, technický náměstek primátora.

Na vývoji aplikace kromě Správy informačních technologií města Plzně spolupracovalo několik institucí sdružených v Plan4All asociaci. Byla to Západočeská univerzita v Plzni, belgická společnost IS-practice, EDIP s. r. o. a HSRS s. r. o.

Mapa dopravy navíc dostane během tří let další rozměr, a to díky dotaci z výzkumných a inovačních programů Evropské unie Horizont 2020. Jde o projekt PoliVisu, jehož cílem je vyvinout automatizovanou webovou službu, která dokáže na základě dopravní situace a se zohledněním mimořádných událostí, jako je dopravní nehoda nebo třeba hokejové utkání, namodelovat dopravní situaci pro nadcházející hodiny.

Magazín Egovernment je čtvrtletník, který již od roku 2001 sleduje elektronizaci veřejné správy v České republice, a to formou tištěné verze, seminářů a workshopů, webových stránek a dalších projektů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka