Plzeňská policie má nové auto pro služební psy

Speciálně vybavený automobil pro přepravu služebních psů převzali v pátek zástupci Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na nové vozidlo přispěl Plzeňský kraj částkou jeden milion korun.

„Bezpečnost obyvatel je pro nás důležitá, a proto vítám každé zlepšení podmínek pro práci policistů. Kraj v minulých letech finančně podpořil nákup speciálního vybavení pro Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje a do budoucna v tom hodláme pokračovat,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard. Plzeňský kraj například přispěl na pořízení monitorovacího centra, kyanoakrylátové komory nebo přístroje Real time, který umožní určit množství DNA ve zkoumaném vzorku.

Policisté z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje mají nyní díky příspěvku k dispozici nový vůz Renault Trafic 1,6 Dci 103 kW. Kromě standardní výbavy má vůz navíc speciální oddělenou klimatizaci a nezávislé topení v zavazadlovém prostoru, ve kterém jsou 4 boxy pro služební psy. Automobil má magnetické polepy v barvách policie a výstražné rozhlasové zařízení.  

„Náš vozový park se rozšířil o další vozidlo, které jsme pořídili díky příspěvku Plzeňského kraje, úzce spolupracujeme již několik let a vzhledem k tomu, že všichni máme jako prioritu bezpečnost občanů, tuto spolupráci vítáme,“ sdělil ředitel krajského ředitelství plk. Pavel Krákora.  

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 26.02.2017 08:12



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka