Plzeňská Sutnarka hostí v pondělí a úterý sympozium Figurama

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni hostí v pondělí a úterý tradiční sympozium Figurama 17. Představí se zde to nejlepší ze studentské figurální kresby a malby, z evropských uměleckých škol.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tento projekt již 17 let mapuje proces a vývoj figurální kresby na vysokých uměleckých školách. Můžete se těšit na různé excelentní přístupy k vizualizaci lidského těla a neobvyklé postupy v kresbě a malbě.

Výstavy FIGURAMA 17 a Artelerie 17 (doprovodná výstava pedagogů), které v letošním roce netradičně celé sympozium zahájí, budou slavnostně otevřeny v pondělí 9. 10. od 17 hodin v budově Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Součástí otevření výstav bude podruhé v historii vyhlášení a udělení Ceny Egona Schieleho – ceny za nejlepší studentské kresby.

Během sympozia se budou tradičně konat workshopy a přednášky vedené hostujícími pedagogy. V letošním roce se tak například studenti seznámí s postupy práce na polských školách, konkrétně v Katowicích a Poznani. Přednášku s názvem „Historie, aneb jak zformulovat vlastní zkušenost“ povede Mgr. art. Jana Farmanová z Akadémie umení v Banskej Bystrici. Přednáška a workshopy se konají tradičně v budově fakulty, v úterý 10. 10. od 9 do 16 hodin. Celodenní program je přístupný široké veřejnosti. Kdokoli má zájem seznámit se s kresbou nebo si prohloubit své dosavadní znalosti, je srdečně vítán.

Celé sympozium zakončí otevření výstavy duchovního otce celého projektu Figurama. Prof. Boris Jirků přiveze do Plzně své nejnovější ilustrace doplněné o starší tvorbu. Těšit se můžete na ilustrace ze dvou knih, které vyšly v tomto roce, a to „Podzim patriarchy“ G. G. Márqueze a „Mistr a Markétka“ M. Bulgakova. Výstavu otevřeme v Galerii Ladislava Sutnara v úterý 10. 10. v 18 hodin.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka