Plzeňské infocentrum zve na čtvrteční oslavy, připojí se i v Dobřanech

Více než 150 infocenter sdružených v organizaci A.T. I.C. se ve čtvrtek připojí k oslavám Dne turistických informačních center.

Jarní servisní akce AUTO CB

Speciálním programem se do akce zapojí také plzeňské turistické informační centrum, které je na náměstí Republiky vedle radnice pro návštěvníky otevřeno 362 dnů v roce.

Den turistických informačních center symbolicky připadl na 24. října. Na stejný den již v roce 1972 OSN stanovila Světový den pro rozvoj informací. Infocentrum provozované městskou organizací Plzeň – TURISMUS se akci rozhodlo využít nejen k tomu pozvat své klienty na malou oslavu, ale zároveň jim představit svoji činnost. Jeho hlavní náplní je samozřejmě poskytování informací turistům, prodej suvenýrů a poskytování průvodcovských služeb. Svým klientům také zprostředkovává ubytování.

 „Řídíme se tím, že by od nás neměl nikdo odcházet s odpovědí „nevím“. Nicméně je třeba říct, že ne všechny dotazy našich klientů souvisí s turistickou nabídkou či službami. Za dobu provozu infocentra jsme se setkali s řadou až kuriózních dotazů, jako například kde se dají opravit kamna, zda máme v prodeji portrét prezidenta nebo kolik mají rozchod tramvajové koleje. I proto jsme se rozhodli připojit ke Dni turistických informačních center a ukázat veřejnosti, co práce za pultem obnáší. Ti odvážnější si to budou moci i vyzkoušet,“ vysvětluje vedoucí Turistického informačního centra Dalibor Linda.

A jaká bude oslava? Po celý den dostanou všichni zákazníci k nákupu malý dárek. Speciální program je připraven také pro děti. Malí návštěvníci si budou moci vyplnit soutěžní kvíz, všechny luštitele samozřejmě nemine odměna. Turistické informační centrum organizuje také komentované prohlídky, a tak v rámci oslavy připravilo pro své klienty netradiční zážitek - prohlídku města s názvem O Plzni vážně a nevážně. Průvodce v kostýmu zájemce provede historickým centrem a ukáže jim Plzeň z trochu jiného úhlu pohledu. Prohlídka začíná v 16 hodin. Vstupenky v ceně 50 korun je nyní možné zakoupit v infocentru nebo prostřednictvím Plzeňské vstupenky.

Do oslav se zapojí i dobřanské infocentrum. "Pro návštěvníkymáme připravené komentované prohlídky dobřanských kostelů -sv. Víta a sv. Mikuláše a navíc bude po celý den umožněn do obou vstup zdarma. Ve 13:30 pokřtíme nový letáček, tzv. hledačku– questing, pro nedaleký Lesopark Martinská stěna,“ shrnuje hlavní lákadla ředitelka Kulturního střediska Dobřany, které provozuje informační centrum, Jaroslava Umnerová. „V průběhu celé provozní doby budeme mít nachystané drobné občerstvení pro příchozí a navíc obdrží každý malý dárek. Rozhodli jsme jít ekologičtější cestou, odmítli jsme balonky A.T.I.C. a mámepřipravené zelenobílé látkové sáčky na pečivo či zeleninu,“ doplňuje Umnerová.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.10.2019 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka