Plzeňské Loosovy interiéry zařazeny mezi TOP destinace v Česku

O titul nejlepší české destinace letos bojují Loosovy interiéry v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

V soutěži DestinaCZe v kategorii Místa spojená s výročím založení Československa je nominovala agentura CzechTourism spolu s brněnským vilovým kvartetem a prvorepublikovým letohrádkem sv. Vojtěch. Výletníci z celého Česka mohou pro svoji oblíbenou destinaci hlasovat každý týden jednou až do 24. června na webu www.ceskozemepribehu.cz. Soutěží se o hodnotné ceny.

„Už jen samotný fakt, že se plzeňské Loosovy interiéry ocitly v takové skvělé společnosti, jako jsou brněnské vily v čele s vilou Tugendhat, je pro nás vyznamenáním. Konkurence je samozřejmě obrovská. Nicméně samotná nominace na takové ocenění je pro nás velkou pochvalou za to, že se část Loosových interiérů podařilo zrekonstruovat a otevřít veřejnosti. Doufám, že nás svým hlasem podpoří co nejvíce Plzeňanů a nejenom jich. Já už jsem svůj hlas samozřejmě poslal,“ říká náměstek primátora pro cestovní ruch Martin Baxa.

Místa do soutěže DestinaCZe jsou každoročně vybírána na základě předem stanovených kritérií, kterými jsou především unikátnost a kvalita poskytovaných služeb. Nominace v kategorii ČS 100 není náhodná. Plzeňské Loosovy interiéry se letos staly jedním z hlavních lákadel národní i mezinárodní komunikační kampaně agentury CzechTourism, která prezentuje místa tematicky spojená s první republikou.

„Po dvou uplynulých letech, kdy CzechTourism prezentoval naši vlast prostřednictvím českého baroka a míst spojených s výročím Karla IV., se nám opět podařilo dostat se do popředí zájmu celonárodní kampaně. Takovou pozornost Plzeň získala naposledy v roce 2015, kdy byla Evropským hlavním městem kultury. Díky Loosovým interiérům se nám s využitím komunikačních kanálů agentury CzechTourism daří propagovat celou Plzeň,“ vysvětluje ředitelka organizace Plzeň – TURISMUS Zuzana Koubíková.

Atraktivitu Plzně dokládá i nadále pozitivní trend nárůstu návštěvnosti. Podle statistik Českého statistického úřadu se v Plzni ubytovalo za první čtvrtletí meziročně o 7 % turistů více. Za uplynulé čtyři roky se počet nocujících turistů zvýšil dokonce o 40 %.

Jedinečný soubor bytových interiérů vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos ve 30. letech 20. století pro movité investory z řad místní židovské komunity. Kromě pokrokového designu umožňují komentované prohlídky Loosových interiérů zajímavý pohled do způsobu bydlení bohatých rodin průmyslníků v období první republiky. Každý z interiérů má navíc svůj osobitý příběh, v němž se prolínají často tragické osudy jednotlivců spojené s událostmi před 2. světovou válkou, v jejím průběhu i v období vlády komunistického režimu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 03.06.2018 17:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka