Plzeňské umělkyně tvoří tvoří v bývalé obuvnické továrně v Třebíči

Hala číslo 7 v někdejší Baťově továrně v Třebíči-Borovině se v těchto dnech přeměnila na umělecký ateliér. V jejích prostorách pracuje desítka dívek, většinou absolventek Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara na Západočeské univerzitě v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hala číslo 7 v někdejší Baťově továrně v Třebíči-Borovině se v těchto dnech přeměnila na umělecký ateliér. V jejích prostorách pracuje desítka dívek, většinou absolventek Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara na Západočeské univerzitě v Plzni.

Umělecké sympozium Borovina, jak zní název této akce, se koná už potřetí. Účastní se ho nejen malířky, jež zde vytvářejí velké obrazy, ale například i designérky, které se snaží využít jak netradiční prostory, tak mnohdy i materiály, jež jsou zde k dispozici. Exponáty tedy mnohdy vznikají ze starých ševcovských kopyt, podpatků či tkaniček.

Účastníci sympozia prozkoumávají prostory borovinského areálu a následně vytvoří kolektivní dílo odrážející atmosféru místa. Tato práce bude prezentována na vernisáži v sobotu 6. srpna 17.00 společně s dalšími díly, která vznikla během týdenního pobytu v bývalé továrně. 

Vstup na vernisáž je zdarma. Vernisáž se koná v budově naproti hale, kde bývají tradiční Borovinské trhy v ulici Tomáše Bati v Třebíči.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.08.2016 11:44




2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka