Plzeňského bezdomovce obvinili policisté z vraždy

K násilnému činu mělo dojít v sobotu v pozdních nočních hodinách. Muž po předchozí slovní rozepři fyzicky napadl svého známého a způsobil mu závažná sečná a bodnořezná poranění.

Jarní servisní akce AUTO CB

V neděli dne 20.8.2017 hodinu po půlnoci se na Městské ředitelství policie Plzeň dostavil muž, který uváděl, že „zavraždil svého přítele“. Policisté z městského ředitelství se ihned vydali na místo, kde mělo k činu dojít, aby řádně prověřili přijaté oznámení.  Po příjezdu do lesního porostu pod ulicí Na Roudné v Plzni zjistili, že uvnitř stanu, který jim ukázal oznamovatel, leží tělo bez známek života. Ve věci vzniklo důvodné podezření, že mohlo dojít ke spáchání závažného násilného trestného činu, kterého se mohl dopustit muž, který případ sám nahlásil policistům. Ten byl také na místě zadržen a případ si dle věcné příslušnosti převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Po provedení všech potřebných úkonů a precizním zadokumentování důkazních prostředků pak dne 20.8.2017 vrchní komisař krajského ředitelství obvinil 42letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy dle § 140 odst. 1 trestního zákoníku.    

      K samotnému násilnému činu mělo dojít dne 19.8.2017 v pozdních nočních hodinách. Předcházela mu slovní rozepře mezi dvěma muži, po které si šel starší z nich (45 let) lehnout do stanu. Tam za ním přišel druhý, 42letý muž, fyzicky ho napadl a způsobil mu závažná sečná a bodnořezná poranění. Napadený muž následkům zranění na místě podlehl. Když si útočník uvědomil, že svého známého usmrtil, šel se sám přiznat policistům. Po provedení výslechu obviněného pak kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě rozhodování o vině a trestu může být muž potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 22.08.2017 06:09



4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka