Plzeňský centrální obvod naplánoval investice do silnic i škol

Minimálně sedm investičních akcí za desítky milionů korun naplánoval pro letošní rok plzeňský centrální obvod.

Jarní servisní akce AUTO CB

Většina z nich bude zahájena již během jarních měsíců.

„Jednou z největších akcí bude rekonstrukce ulice Chatová v Radobyčicích, jejíž stav je zcela nevyhovující. V rámci této rekonstrukce bude vybudováno i odvodnění komunikace a veřejné osvětlení a samozřejmě budou upraveny i plochy zeleně“, informuje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu.  Zrekonstruováno tak bude celkem 436 metrů komunikace. „Celá ulice tak získá charakter městské komunikace – obytné zóny“, dodává Petr Baloun.

Rozšíření parkovacích míst pak dojde v ulicích U Borského parku, Lábkova a v předních Skvrňanech v blízkosti objektu JSDH Skvrňany.

„Rekonstrukcí a reorganizací stávajících parkovacích míst získáme 322 nových parkovacích stání. Navíc budou upraveny přilehlé chodníky, které budou dlážděné“, vypočítává I. místostarosta centrálního obvodu.

Investice půjdou i do mateřských škol v obvodu. Zateplení se dočká mateřinka ve Schwarzově ulici, kde půjde o náročnou akci vzhledem k tomu, že jde o nemovitou kulturní památku. Rekonstrukcí pak projde sociální zařízení mateřské školy v Puškinově ulici.

„Čtrnáct obvodních mateřských škol bude také vybaveno audio vizuální technikou, která umožní personálu mateřských škol monitorovat osoby vstupující do objektu školky“, doplnil Petr Baloun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 14.01.2019 12:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka