Plzeňský centrální obvod zahájil podzimní počítačové kursy pro seniory

Městský obvod Plzeň 3 pořádá počítačové kurzy pro seniory ve spolupráci se Střední školou informatiky a finančních služeb v Plzni od podzimu 2012.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od té doby se kurzy konají pravidelně vždy na konci zimy (únor – březen) a na podzim (září – říjen).

Vedení školy i obvodu se snaží od začátku spolupráce přizpůsobovat nabídku aktuální poptávce seniorů – proto některé kurzy přibyly, jiné zase byly zrušeny.

V letošním roce ale nabídku obohatila novinka pro zájemce, kteří si nevědí rady s chytrým telefonem nebo tabletem. „Proběhnou kurzy nejenom pro začátečníky ale i pokročilé. V kurzu multimédií se zaměříme jak na práci s počítačem, stahování a přenos dat, tak v druhé polovině kurzu také na vybrané aplikace a práci s dotykovými telefony nebo tablety,“ přibližuje ředitelka školy RNDr. Lenka Holubová. Druhou novinkou je úprava digitálních fotografií pro pokročilé. I letošní rok zaznamenal výrazné změny.

„Letos se na nás obrátila spousta seniorů s tím, že od svých potomků či vnoučat dostávají k různým výročím notebook nebo tablet, ale neví si s ním rady. Proto jsme také otevřeli kurzy pro úplné začátečníky,“ doplňuje starosta obvodu Radislav Neubauer.

Škola zvažuje například kurz s představením nejrůznějších aplikací, které by mohly seniorům výrazně usnadnit běžné životní situace. Navíc je to hodně podobné jako u chytrých telefonů, s kterými senioři také občas potřebují poradit.

Od roku 2012 prošlo kurzy zhruba 1000 absolventů s trvalým bydlištěm na území centrálního obvodu, kterým úřad uhradil polovinu kurzovného. Účastníci pocházející z jiných obvodů platí plnou částku, tj. 660,- Kč.

Tento týden v pondělí, ve středu a ve čtvrtek byly kurzy zahájeny. V uvedené dny navštívilo vzdělávající se seniory také vedení centrálního obvodu, aby je především pozdravilo a povzbudilo je před jejich „krokem do neznáma“. Pondělní kurs zahájil I. místostarosta MO Plzeň 3 Radoslav Škarda, ostatní dny pak starosta Radislav Neubauer a místostarosta David Procházka.

"Vaše nadšení je obdivuhodné," chválil seniory I. místostarosta Radoslav Škarda. "Přeji Vám mnoho štěstí a úspěchů ve studiu a věřím, že někteří z Vás třeba budou mít chuť ve vzdělávání pokračovat i nadále."

"Chtěl bych Vám poděkovat, že jste se rozhodli vzdělávat v oblasti moderní technologie, která je v současné době nedílnou součástí každodenního života. Věřím, že Vám kurz pomůže, abyste si mohli vyhledat na internetu důležité informace nebo si třeba povídat s vnoučaty online," řekl na středečním zahájení místostarosta David Procházka.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka