Plzeňský Daikin adoptoval dva pižmoně severní v zoo

Daikin se stal na dva roky kmotrem páru pižmoňů severních v plzeňské zoo.

Cílená propagace v Plzni

Zaměstnanci, kteří na adopci přispěli, se zúčastnili speciální večerní komentované prohlídky areálu zoologické zahrady. Zaměstnanci firmy přispěli souhrnnou částkou 11 500 korun. Vedení firmy navýšilo příspěvek na konečných 30 000 korun.

Plzeňský závod světoznámého výrobce klimatizací adoptoval v místní zoologické zahradě pár pižmoňů severních. „Pižmoně jsme vybrali, protože má rád zimu a chlad a naše společnost je světovým odborníkem na chlazení interiérů,“ uvádí Tomáš Matoušek náborový a PR specialista společnosti Daikin, a dodává: „Pižmona klimatizační jednotky Daikin spojuje to, že dokážou bez problému fungovat při teplotách padajících hluboko pod nulu. Naše nová klimatizace Optimised Heating 4 vyvinutá v Plzni umí například vytápět i při venkovní teplotě do – 25 °C.“

Plzeňská zoo chová pižmoně od roku 1998. V současné době má ve výběhu samici Quenkel původem z berlínského Tierparku a samce Lokiho, který přicestoval ze švýcarského Bernu v létě 2017. Pižmoni žijí ve volné přírodě v odlehlých místech kanadské Arktidy a severovýchodního Grónska, kde jsou velké mrazy. Cizokrajné zvíře sice dosahuje stejné hmotnosti jako kráva, ale je o mnoho nižší. Pižmoň vděčí za svůj majestátný dojem dlouhé neobyčejně husté srsti, která může měřit až 90 cm. Na bocích mu často sahá téměř až k zemi.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.03.2019 08:10



4 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka