Plzeňský Festival Sportu přilákal rekordní účast

Rekordních téměř 6000 návštěvníků zavítalo ve středu do OC Plaza Plzeň a přilehlého parku na třetí ročník Festivalu Sportu. Na 51 různých sportovních stanovištích si mohli na vlastní kůži aktivně vyzkoušet tradiční i méně obvyklé a neznámé sportovní discipliny.

Cílená propagace v Plzni

Organizátory akce spolu s Nadací sportující mládeže byly Pohyb a zdraví o.p.s. a OC Plaza Plzeň. „Jsem rád, že se Festival Sportu vyvedl a budu spokojený, pokud se bude každoročně opakovat. Potěšilo mě, kolik se zúčastnilo dětí se zájmem o nový sport,“ uvedl předseda Správní rady Nadace sportující mládeže František Berka. Pořadatelé napočítali celkem 3100 dětí a 2200 dospělých, do areálu zavítalo i 60 osob se zdravotním postižením. I oni našli na Festivalu Sportu svoji sportovní disciplinu – Powerchair hockey, neboli florbal na elektrických vozíčcích.

Dopoledne areál navštívily školní výpravy. U jednotlivých sportů se jim věnovali trenéři i aktivní sportovci, se kterými se mohli podělit o zkušenosti z vrcholných sportovních podniků. „Skvělé počasí značí dobře připravenou akci a dle reakcí klubů jsme překonali očekávání. V dopoledním programu přišlo přes 2000 dětí ze škol, tak snad se začne mladá populace pravidelně hýbat!” prohlásil reprezentant ČR v triatlonu Přemek Švarc, člen organizačního výboru Festivalu Sportu. Dalšími klíčovými organizátory byli Jan Štika, Milan Dudek a Helena Böhmová.

Na přípravě a realizaci akce se pod vedením organizačního výboru podílelo téměř 300 lidí, jak z plzeňských neziskových organizací, spolků a klubů, tak i brigádníků, kteří pomáhali s organizací. 

Součástí Festivalu Sportu byly i autogramiády, na které dorazily hvězdy plzeňského sportu, např. házenkářští mistři republiky Filip Linhart, Michal Tonar, Karel Šmíd a David Poloz nebo hokejisté HC Škoda Plzeň David Sklenička a Branislav Kubka.

Vyvrcholením letošního Festivalu sportu bylo vypravení plzeňských sportovců na olympijské hry do Ria hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a beseda se zlatými plzeňskými olympijskými medailisty minulosti, střelci Janem Kůrkou a Miroslavem Vargou a hokejistou Martinem Strakou. 

Podvečerního T-Mobile olympijského běhu, který startoval v 18 hodin současně na více než 50 místech ČR, se na tratích 5 a 10 km zúčastnilo přes 250 běžců. Další stovka především dětí se na kratší tratě vydala už v průběhu odpoledne.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.06.2016 09:02



2 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka