Plzeňský festival stepu zahájilo otevření nového studia

V kreativní zóně DEPO2015 bude celoročně v provozu nový prostor Studio, určený plzeňským stepařům. Slavnostní otevření ve čtvrtek je první akcí 4. ročníku Plzeňského festivalu stepu, který potrvá až do neděle.

Cílená propagace v Plzni

Bohatý festivalový program potrvá až do neděle a jeho vrcholem se stane sobotní Galavečer v Měšťanské besedě, na kterém vystoupí české a německé stepařské skupiny, švýcarská hvězda Daniel Sacha Leveillé, Igor Bezdieniezhnykh z Ukrajiny nebo čeští tanečníci, mistr světa ve stepu Tomáš Slavíček a vítěz StarDance 2013 Michal Kurtiš, kteří předvedou ukázku stepařského tanga z představení Tango ó Tango divadla La Fabrika.

Za pořádáním Plzeňského festivalu stepu stojí od počátku Step by Step studio Kamily Borovské, neprofesionální stepařská skupina, která se od svého založení v roce 2010 stále rozrůstá. V současné době má téměř 150 členů od 5 do 70 let. „S přibývajícími členy už jsme vlastní celoroční prostor opravdu potřebovali a je skvělé, že jsme ho našli právě v DEPO2015, které je významným centrem plzeňské kultury. Děkujeme všem, kteří nám pomohli, zejména městu Plzni,“ říká Kamila Borovská z plzeňského Step by Step studia.

„Nové Studio se sálem a zázemím vzniklo na ploše cca 130m2 v rekonstruovaných prostorách bývalých šaten v 1. patře u sálu Klempírna. Je to místo, které má pozitivního ducha,“ říká Jiří Suchánek, ředitel zapsaného ústavu Plzeň 2015, který DEPO2015 provozuje.

V novém Studiu se kromě slavnostního zahájení festivalu odehraje v pátek v 18 hodin přednáška teoretika a publicisty Milana Degena o vzniku stepu u nás i o tom, jakými směry se vyvíjí na jevištích a soutěžích. Od 19:30 se pak v sále Klempírny rozjede Swingový večer, který začne hodinou výuky swingu s vynikající lektorkou Lenkou Sekaninovou.

V sobotu mohou do Studia v DEPO2015 zamířit všichni, které step láká a chtějí si ho vyzkoušet. Workshop pro veřejnost pod vedením jednoho z předních českých stepařů Tomáše Slavíčka, začíná ve 13 hodin a stepařské boty budou k zapůjčení na místě.

Stepařská studia se představí v krátkých vystoupeních v sobotu od 10:30 na pódiu U Branky, kde je ve 13 hodin vystřídá koncert plzeňské kapely Lakuna.

Vrcholem festivalu bude sobotní Galavečer v Měšťanské besedě. V moderátorské dvojici s Romanem Vojtkem vystoupí místo původně ohlášeného Bronislava Kotiše Petr Borovský, herec Divadla Alfa.

Ve více než dvouhodinovém programu bude k vidění to nejlepší, co nabízí současný step. Kromě hvězd Daniela Sachy Leveillé, Igora Bezdieniezhnykha, Tomáše Slavíčka a Michala Kurtiše to budou vystoupení formací i jednotlivců ze Step by Step studia (Plzeň), Baletní školy DJKT Plzeň + Shuffles (Plzeň), studií Inis (Plzeň); Avalanche (Hradec Králové); No Feet (Brno); Tap Academy Prague (Praha) a Tančírna (Praha). Jako zahraniční host se letos představí Tap Ideas z německého Mnichova. Během večera také zazpívá muzikálová herečka Petra Vraspírová a Lenka Sekaninová s partnerem zatancují ukázku swingu.
Chybět nebude ani závěrečný Shim Sham, skladba, při které si na živou hudbu kapely Lakuna zastepují na pódiu všichni účinkující, kterých bude téměř stovka.

Nedělní program festivalu bude patřit workshopům pro pokročilé stepaře pod vedením Daniela Leveillé ve Studiu v DEPO2015.

Další informace najdete na www.plzenskyfestivalstepu.cz.

Část programu je přístupná zdarma.
Vstupenky jsou k dostání prostřednictvím systémů Plzeňská vstupenka (Galavečer a Swingový večer) a www.mestanska-beseda.cz (Galavečer).

4. ročník, 11. – 14. 5. 2017
DEPO2015, Měšťanská beseda, open air U Branky


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.05.2017 18:06



2 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka