Plzeňský folkový muzikant Jan Eret vydává v těchto dnech své debutové sólové album. Pod názvem „Neruším?“

Na novém albu najdeme 15 autorských písní v bohatých studiových aranžích.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jan Eret se na novém albu ptá – Neruším?

Plzeňský folkový muzikant Jan Eret vydává v těchto dnech své debutové sólové album, na něm najdeme 15 autorských písní v bohatých studiových aranžích. Aranží a studiové práce se chopil Jirka Mucha, muzikant, skladatel a aranžér známý možná více například v Indii díky své filmové hudbě, než v rodné Plzni. A do třetice na desce výrazně spolupracoval a některé skladby aranžoval plzeňský kytarista Michal Röhrich, často označovaný za kytarovou legendu. Většinu sólových písní zpívá jejich autor Jan Eret, ve dvou pak sólově zazní čistý a přirozený hlas Evy Nyklíčkové. Některé písně dokresluje mandolína Petra Vrobla. Ruku k dílu přiložil i kytarista Jirka Kříž.

Album není čisté folkové

Například píseň Druhý díl je swingová, úprava písně Slyším v tichu volání je téměř ve stylu rockové balady. Deska vznikala ve studiu více než dva roky. „Obdivuji především aranže Jirky Muchy“, přiznává kytarista Michal Röhrich, „album si často pouštím a žádnou píseň nepřeskakuju“, dodává. Spokojený je i autor téměř všech textů a většiny melodií Jan Eret. „Křest desky nás teprve čeká a i přesto jsem už dostal řadu pozitivních reakcí“, dodává.

Představení desky

Samotné představení desky  spojené s koncertem proběhne ve čtvrtek 29. listopadu v plzeňském HIFI klubu od 20.00 hod. Hosty večera budou mimo jiné Béďa Šedifka Röhrich a Jirka Mucha. Kdo nestihne tento koncert, může vyrazit 15. prosince do Starého Plzence, kde proběhne další koncert, a to v Pivním & cider klubu Lidový dům, od 19.00 hod.

Album vydává vydavatelství AVIK
.


Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka