Plzeňský kraj objedná ochranné masky od plzeňské firmy

Dva tisíce ochranných masek s výměnným filtrem objedná Plzeňský kraj od plzeňské společnosti WPA.

Cílená propagace v Plzni

Hejtman se na tom dohodl s jejím majitelem. Masky by měly být dodány příští týden.

„Včera jsem navštívil společnost WPA, která je schopná do příštího týdne dodat ochranné nanomasky s výměnným filtrem. Filtr vydrží v masce cca 2 měsíce, je ovšem nutná desinfekce filtru. Zatím jsme se domluvili na objednávce dvou tisíc kusů,“ uvedl hejtman Josef Bernard. Specifikace nanomasek zde: https://www.wparespirators.cz/

Ve čtvrtek a v pátek bude probíhat distribuce osobních ochranných prostředků, které kraj obdržel v první polovině týdne a během středečního večera. Včera kraj přebral od ministerstva vnitra zásilku roušek, respirátorů FFP2 a dnes 18 palet desinfekce hrazených z prostředků Plzeňského kraje.

Šití roušek

Střední průmyslová škola dopravní Plzeň nově ve spolupráci se SIT Plzeň vyrábí 3D tiskem komponenty (horní a spodní části) pro ochranné obličejové štíty, které budou sloužit lékařům, zdravotníkům a pracovníkům v sociálních službách.

Stále se pracuje na šití roušek, a to na dvou pracovištích škol (ISŠ Plzeň, pracoviště Křimická a Střední škola živnostenská Planá). Na šití se podílejí žáci, učitelé a dobrovolníci. Z domova pracují na šití roušek i zaměstnanci Plzeňského kraje. Roušky dostávají zdravotnická zařízení a domy s pečovatelskou službou v kraji, dále ZZS PK, otevřené MŠ a pobytová zařízení pro seniory.

Školky

Aktuálně je otevřeno 12 mateřských škol pro děti zaměstnanců vybraných profesí. Celkem je v databázi přihlášeno cca 200 dětí, ale ne všechny děti navštěvují otevřené MŠ. Stále jsou průběžně aktualizovány požadavky určených zaměstnavatelů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.04.2020 17:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka